Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ukrainā spriež par sagūstītajiem krievu karavīriem

Ukrainas valdības pārstāvji sākuši aktīvi spriest, kur izvietot sagūstītos vai gūstā padevušos valstī iebrukušos Krievijas bruņoto spēku karavīrus. Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko paziņojis, ka sagūstīto Krievijas karavīru skaits jau esot pie diviem tūkstošiem.

"Gūstā nokļuvuši Krievijas karavīri, kurus apmānīja viņu komandieri, neko nepasakot par to, ka viņiem būs jākaro pret Ukrainu. Krievijas karavīri bija pilnīgi demotivēti, viņus apmānīja, piecēla pēc trauksmes signāla 24. februāra naktī, sakot, ka notiek mācības. Pēc tam bruņutransportieros un automašīnās viņi šķērsoja robežu, bieži vien pat nesaprotot, ka iebrukuši citas neatkarīgas valsts teritorijā. No rīta uz viņiem sāka šaut, nogalināt viņus. Daudzi vienkārši aizbēga pa mežiem un pļavām. Vēlāk tika aizturēti un kļuva par gūstekņiem. Pašlaik tiek strādāts pie precīzas uzskaites, taču varu teikt, ka viņu skaits krietni pārsniedz tūkstoti, drīzāk tuvojas diviem tūkstošiem," intervijā NV.ua stāts A. Geraščenko. 

Viņš arī paziņoja, ka gūstekņus vēlāk plānots apmainīt pret Krievijas armijas sagūstītajiem ukraiņu karavīriem. Pagaidām viņi tiekot turēti daudzviet izmeklēšanas izolatoros, bet plānots nogādāt vienā vietā. A. Geraščenko esot aicinājis dot iespēju visiem sagūstītajiem piezvanīt tuviniekiem Krievijā, lai informētu, ka viņi atrodas gūstā, un lai aicinātu vecākus pieprasīt apturēt iebrukumu Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits