Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderi nosoda pamiera pārkāpumus; Krievija vaino Ukrainu

Tikmēr Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins kārtējo reizi apsūdzējis Ukrainu pamiera pārkāpšanā, nosaucot Porošenko aicinājumu Ukrainā izvietot ANO miera uzturētāju spēkus par destruktīvu soli, kas "rada aizdomas par vēlmi sagraut Minskā nolemto".
Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien kopīgā telefonsarunā apsprieduši situāciju Ukrainas austrumos un nosodījuši Debaļcevē novērotos pirms nedēļas norunātā pamiera pārkāpumus.

"Četri līderi aicināja īstenot visus pasākumus, par ko panākta vienošanās 12.februārī," teikts Francijas prezidenta kancelejas publiskotajā vēstījumā. Šie pasākumi paredz ievērot pamieru, atvilkt smagos ieročus no frontes līnijas un atbrīvot karagūstekņus.

Savukārt Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji ceturtdien Ukrainas austrumos plāno tikties ar bruņotajā konfliktā iesaistīto pušu pārstāvjiem, lai pēc iespējas ātrāk īstenotu pasākumus, par kuriem tika panākta vienošanās Minskā.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome trešdien pieņēmusi lēmumu vērsties pie ANO un Eiropas Savienības ar lūgumu nosūtīt uz Ukrainu miera uzturētājus.

"Ļoti svarīgs jautājums, kas tika izskatīts un attiecīgi pieņemts, bija vēršanās ANO un pie Eiropas Savienības par miera un drošības uzturēšanas operācijas izvēršanu Ukrainas teritorijā. Runa ir par to, lai Ārlietu ministrija sagatavotu šādu lūgumu. Mēs ceram, ka arī Augstākā rada atbalstīs šo lēmumu," pēc padomes sēdes paziņoja tās sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

Karadarbība Ukrainas austrumos turpinās, spītējot 12.februārī panāktajam lēmumam par pamieru no 15.februāra nakts. Trešdien stratēģisko nozīmīgo Devaļcevi pametuši teju visi Ukrainas armijas spēki, bet prokrieviskie karotāji sagrāvuši milicijas ēku un citus objektus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits