Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniece: Ukrainai ir svarīga Latvijas atbalstošā balss starptautiskā arēnā

Ukrainai ir svarīga Latvijas atbalstošā balss starptautiskā arēnā, lai nodrošinātu, ka Krievijai tiek norobežota no starptautiskām organizācijām, bet Ukraina varētu virzīties uz Eiropas Savienību (ES), šodien vizītes laikā Latvijā žurnālistiem uzsvēra Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniece Olena Kondratjuka.

Ukrainas politiķe šodien Rīgā tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS). Kondratjuka žurnālistiem atzina, ka februāris Ukrainai ir smags mēnesis, jo jau pagājis gads kopš Krievija uzsāka karu. Gods, brīvība un neatkarība ir svarīgi vārdi Ukrainas tautai, piebilda politiķe.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniece vērtēja, ka Rīgā notikusi produktīva saruna par Ukrainas un Latvijas nākotnes sadarbību, kas nepieciešama dažādos līmeņos - prezidenta, parlamenta, Eiropas līmenī.

Ukrainai ir svarīga Latvijas balss starptautiskā arēnā, uzsvēra Ukrainas politiķe un atgādināja, ka, tuvojoties Viļņas samitam, gaida skaidru vīziju, kad Ukraina tiks uzņemta ES.

Kondratjuka uzsvēra, ka Krievijai jābūt izslēgtai no visām starptautiskām organizācijām. "Ceram, ka Ukrainas un Latvijas piemēram [nepiedalīties Olimpiādē, ja piedalīsies Krievijas sportisti] sekos arī citas valstis, jo nedrīkst pieļaut Krievijas dalību sporta un kultūras pasākumos," teica Kondratjuka.

Saeimas priekšsēdētājs Smiltēns žurnālistiem pauda, ka Latvijai un Ukrainai ir cieša sadarbība. Patlaban Ukraina gatavojas jaunam Krievijas uzbrukuma vilnim, tāpēc tai nepieciešama nopietna starptautiskā palīdzība.

"Latvija atbalstīs Ukrainu līdz uzvarai, līdz brīdim, kad Ukrainas teritorija būs atbrīvota. Krievijai jāatbild par asiņainajām zvērībām, vainīgajiem jātop sodītiem. Tas ir stāsts par to, vai pasaulē valdīs tiesību spēks vai tiesības uz spēku. Vai starptautiskām tiesībām ir spēks un nozīme. Ukrainai jātop atjaunotai," uzsvēra Smiltēns un atzīmēja, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ikdienā atbalsta Ukrainu.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniece pateicās Latvijai par visa veida palīdzību, kā arī karavīru apmācībām un rehabilitāciju. Tāpat viņa atzīmēja, ka Smiltēna vizītes laikā Ukrainā viņi apmeklēja Čerņihivas apgabalu, kur, pateicoties Latvijas atbalstam, ir sākušies atjaunošanas darbi.

Kondratjuka pauda prieku, ka šīs dienas Latvijā ir veltītas Ukrainas atbalstam - tas dodot cerību un iedvesmu, ka Ukraina nav viena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits