Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ukrainas pilsētu Krivijrihu pēc Krievijas raķešu trieciena apdraud plūdi

Ukrainas pilsētu Krivijrihu apdraud plūdi pēc Krievijas raķešu trieciena, kas izraisījis ūdens līmeņa celšanos Inhulecas upē, trešdien brīdināja Ukrainas prezidenta birojs.

Prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko paziņoja, ka pēc Krievijas raķešu trieciena Krivijrihas hidrotehniskajām būvēm ūdens līmenis upē mainās katru stundu un pastāv applūšanas draudi.

"Trieciena vietā ir vērojama ūdens aizplūšana ar ātrumu 100 kubikmetri sekundē. Tas ir ievērojams apjoms. Ūdens līmenis Inhulecas upē mainās katru stundu. Mēs skaidri saprotam mērogu uzdevumiem, kas mums jārisina, lai likvidētu raķešu triecienu sekas," sacīja Timošenko.

Viņš piebilda, ka īpaši posteņi pastāvīgi novēro ūdens līmeni pilsētas ielās. Viņš sacīja, ka "situācija ir kontrolējama", bet ātrākai draudu likvidācijai ir piesaistīti visi dienesti.

Krivijriha ar 600 tūkstošiem iedzīvotāju ir Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska dzimtā pilsēta.

Krievijas bruņotie spēki trešdienas pievakarē deva raķešu triecienu Krivijrihai, nodarot postījumus hidrotehniskajām būvēm, un vairākos pilsētas rajonos radās ūdensapgādes traucējumi. Zelenskis paziņoja, ka okupanti ar šo raķešu triecienu mēģināja appludināt pilsētu.  

Dnipropetrovskas apgabala gubernators Valentīns Rezničenko paziņoja, ka septiņas Krievijas raķetes H-22, kas tika izšautas no lidmašīnas, nodarīja "nopietnus bojājumus" Krivijrihas infrastruktūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits