Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ukrainas varasiestādes veic kratīšanu trīs pareizticīgo baznīcās

Ukrainas varasiestādes pirmdien veikušas kratīšanu trīs pareizticīgo baznīcās, kas, kā tiek uzskatīts, ir saistītas ar Krieviju.

Policija un drošības dienests arī pārmeklēja priesteru mājas, pavēstīja reģionālās policijas preses pārstāve, norādot, ka šie garīdznieki atbalsta pareizticīgās baznīcas Krievijas atzaru.

Konstantinopoles patriarhāts oktobrī atzina Ukrainas pareizticīgās baznīcas neatkarību no Maskavas. Lēmums tika uzņemts ar prieku Kijevā, bet asi nosodīts Maskavā.

Krievijas un Ukrainas attiecības vēl vairāk saasinājās 25.novembrī, kad Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Policijas preses pārstāve skaidroja, ka kratīšana baznīcās Ukrainas ziemeļos veiktas plašākas izmeklēšanas ietvaros, cenšoties noskaidrot, vai nav pārkāpts likums, kas garantē reliģisko ticību vienlīdzību.

Kratīšanu laikā neviens cilvēks nav aizturēts, viņa piebilda.

Pareizticīgo baznīcas pārstāvis Žitomiras apgabalā sacīja, ka policistiem bija dots rīkojums konfiscēt visu, kas saistīts ar baznīcu, bet likumsargi uzvedušies toleranti.

Pirms trim dienām policija pārmeklēja metropolīta Pavlo mājas. Arī viņš ir saistīts ar Maskavu un pārrauga lielu klosteri Kijevā.

Pareizticīgo baznīca Ukrainā ir sašķelta divos lielos atzaros, no kuriem viens ir solījis lojalitāti Maskavai, bet otru pārrauga Kijevā bāzētais patriarhs Filarets, kuru Maskava neatzīts.

Protestējot pret Ukrainas pareizticīgo baznīcas neatkarības atzīšanu, Krievijas pareizticīgo baznīca paziņoja, ka saraus saites ar Konstantinopoles patriarhātu. Krievijas pareizticīgo baznīca arī paudusi bažas, ka Ukraina izmantos juridiskus līdzekļus vai pat spēku, lai pārņemtu savā kontrolē baznīcas un klosterus, kurus pašreiz kontrolē Krievijas pareizticīgo baznīca.

Top komentāri

ērce
ē
Pareizticīgo baznīcas, diemžēl, pēcpadomju telpā nav nekas cits kā krievu imperiālisma cietokšņi.
utte
u
Tur jau sen visa inventāra inventarizācija nepieciešama.
Uldis
U
Krievu baznīca, tas ir IGIL
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits