Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācija atteiksies no ogļu izmantošanas enerģētikā

Pēc ilgām sarunām Vācijas valdība panākusi vienošanos ar četrām federālajām zemēm, kurās iegūst ogles un kur atrodas ogļu termoelektrostacijas, ka līdz vēlākais 2038. gadam pakāpeniski pārstās izmantot brūnogles enerģijas iegūšanai, vēsta Deutsche Welle. Šī ir daļa no plašāka valdības plāna pakāpeniskai virzībai uz videi draudzīgāku ekonomiku un CO2 emisiju samazināšanu.

Vienošanās paredz, ka ap 40 miljardiem eiro tiks novirzīti kompensācijām četrām federālajām zemēm, kurās atrodas brūnogļu raktuves un tās izmantojošas spēkstacijas, – Saksijai-Anhaltei, Saksijai, Ziemeļreinai-Vestfālenei un Brandenburgai. Šī nauda paredzēta jauniem infrastruktūras attīstības projektiem no ogļu ieguves un izmantošanas atkarīgajos reģionos un šajā nozarē strādājošo pārkvalifikācijai. Raktuves un firmas, kas ražo enerģiju šajās spēkstacijās, varēs saņemt kompensāciju par negūto peļņu.

BBC gan atzīmē, ka izskanējušas bažas par potenciālu elektroenerģijas trūkumu nākotnē, jo paralēli paredzēts tuvāko divu gadu laikā atteikties arī no atomelektrostacijām. Paredzams, ka valdība jau šā mēneša laikā sagatavos likumu par atteikšanos no ogļu izmantošanas enerģijas iegūšanai. Tā cer, ka parlaments to varētu pieņemt šā gada vidū.

2017. gadā Vācijā tika izmantoti 44% no Eiropas Savienībā izmantotajām brūnoglēm, kas tiek uzskatītas par netīrāko ogļu veidu. Vācijas valdība paredzējusi jau šogad slēgt astoņas spēkstacijas, kurās izmanto brūnogles.

Vācijas vides ministre Svenja Šulce uzsvērusi: Vācija ir pirmā valsts, kas likumos apstiprina atteikšanos no kodolenerģijas un ogļu izmantošanas enerģijas iegūšanai.

 

 

 

 

 

 

Top komentāri

Ha,ha
H
Paredzams, ka valdība jau šā mēneša laikā sagatavos likumu par atteikšanos no ogļu izmantošanas enerģijas iegūšanai. Tā cer, ka parlaments to varētu pieņemt šā gada vidū.-Teorētiski var PIEŅEMT, un var arī NEPIEŅEMT.Galvenais uztaisīt traci, lai pārējās valstis izdara tādu stulbību,kā Latvija. Un tad teiks, Mums jau nebija citu iespēju. Bet Polijai viss ok, ne no kā netaisās atteikties. Tāpat kā Čehija,ja ES sponsorē AES, tad ok. Kaut ko mainīs.
ļuļa
ļ
nu pie viena jau nu varējāt uzrakstīt, ka visa vācu prese pilna ar brīdinājumiem, ka vācijai jau tuvākajā laikā draud blackouts un ka visas šīs idejas par atteikšanos no atomenerģijas un oglēm vienlaikus ir plānprātība.
Smadzenes
S
Pilnīgi destruktīvs un kaitīgs lēmums. Tāpat vēl stulbāk un kaitnieciskāk bija attiekties no AES. Vācija raustās čekistu pavadā un iekrīt arvien dziļāk moskovistānas enerģētiskajā verdzībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits