Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijā protestu dēļ slēgtas daudzas aptiekas

Turpinoties protestiem pret valdības veselības politiku un reģionālo aptieku slēgšanu, daudzas aptiekas Vācijas austrumos trešdien ir slēgtas, vēsta vācu mediji.

Vācijas farmaceitu asociācijas (ABDA) aicinājumam protestēt varētu sekot līdz 3000 aptieku Berlīnē un Brandenburgā, kā arī Saksijā, Saksijā-Anhaltē un Tīringenē. Daži simti “neatliekamās palīdzības” aptieku gan iedzīvotājiem paliks atvērtas.

Protestētāji iebilst pret federālās valdības veselības politiku un pieprasa lielāku finansējumu aptiekām,  kā arī sistēmiski stiprināt ambulatoro palīdzību. Aicināts arī neapšaubīt pārbaudītas un labi strādājošas struktūras - aptiekas, kā to ierosinājusi Federālā Veselības ministrija. ABDA norāda, ka “aptiekas pakļautas milzīgam ekonomiskam spiedienam”, jo pieaug to darbības izmaksas, turklāt jūtams arī darbinieku trūkums. Asociācijas dati liecina, ka tā sauktie aptieku piecenojumi nav pieauguši no 2004. gada.

Brandenburgas farmaceitu asociācija tikmēr vērš uzmanību uz problēmām, ko rada inflācija, zemais atalgojums un neelastīgais piegāžu tīkls. “Aptiekās valda liela neapmierinātība ar federālās valdības politiku,” norādījis šīs organizācijas pārstāvis Stefans Šmits. Abas farmaceitu asociācijas sagaida, ka lielais vairums aptieku pievienosies trešdien paredzētajiem protestiem.

Berlīnē šogad slēgtas jau 50 aptiekas, bet visā valstī – 335, atspoguļojot gadiem ilgo aptieku skaita lejupslīdi Vācijā. Farmaceiti uzstāj, ka šī negatīvā tendence ir nekavējoties jāaptur.

Jau iepriekš šomēnes farmaceitu protesti notika arī citviet valstī, piemēram, Dortmundē, Hannoverē un Štutgartē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits