Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Vācijas laikraksts uzskata, ka dalība eirozonā radīs Latvijas iedzīvotājiem papildus problēmas

„Latvija steidzas. Nav apritējis pat pusgads pēc tam, kad valsts pirmoreiz izpildīja Māstrihtas kritērijus, kas noteikti, lai iestātos eirozonā, un iesniegums par iestāšanos jau ir nosūtīts uz Briseli. Lai nerastos nekādi traucējumi, kā tas notika 2008. gadā, kad valsts tāpat mērķēja uz eiro, bet tā vietā smaga ekonomiskā un finanšu krīze noveda Latviju uz bankrota robežas,” raksta Vācijas izdevums Tageszeitung.

„Uz papīra Latvija ir ES kritēriju izpildes izcilniece,” teikts rakstā, vienlaikus norādot, ka pēdējo gadu attīstība ir parādījusi – Latvija ir valsts ar nestabilu ekonomiku, kas ātri var kļūt problemātiska. Tomēr, kā uzskata izdevums, Brisele jebkurā gadījumā uzņems eirozonas 18. dalībvalsti ar atplestām rokām, jo Latvijas pievienošanos vienotās valūtas telpai tiks vērtēta galvenokārt kā kopīgās valūtas pievilcības simbols.

Arī valdībai Rīgā eiro ir kļuvis par simbolu, tādu pašu, kā pirms tam iestāšanās ES un NATO, teikts rakstā, vienlaikus norādot, ka iedzīvotāju vairākums negatīvi attiecas pret iestāšanos eirozonā, jo viņiem šāds solis radīs papildus neērtības: darba algas pazemināšanos, bezdarba pieaugumu un „sociālās reformas”, kuru dēļ „daudzi cilvēki nākošajā nabadzīgākajā eirozonas valstī kļūs vēl nabadzīgāki”. Tajā pašā laikā, kā uzskata Tageszeitung, Latvijas iedzīvotāji diezin vai varēs izmantot galvenos ieguvumus no dalības eirozonā, tādus kā iespēja ceļot, nemainot naudu, un saņemt izdevīgākus kredītus nekustamā īpašuma iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits