Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valdības politikas dēļ atkāpjas Igaunijas vēstnieks Somijā

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida atsaukusi vēstnieku Somijā Harri Tīdo, kurš lūdzis viņu atcelt no amata valdības politikas dēļ, vēsta laikraksts Postimees.

Kā pavēstījis 66 gadus vecais Tīdo, ir divi iemesli viņa aiziešanai no amata: vecums un nesaskaņas ar pašreizējo Igaunijas valdību.

"Mana pasaules aina pārāk atšķiras no mūsu pašreizējās valdības pasaules ainas. Es uzskatu, ka, ja neatkāpjas tā, varbūt labāk būs, ja atkāpšos es," pavēstīja Tīdo.

Pēc viņa teiktā, īpaši satraucoši ir labēji populistiskās Konservatīvās tautas partijas (EKRE) paziņojumi. "Viņi sašaurina vai jau ir sašaurinājuši apstākļus starptautiskajai konkurencei Igaunijā. Tāpat viņi ir pasliktinājuši attiecības starp Igauniju un Somiju, cik visiem zināms," paziņoja Tīdo, atgādinot gadījumu, kad agrākais partijas vadītājs un iekšlietu ministrs Marts Helme asi kritizēja Somijas valdību un premjerministri Sannu Marinu nodēvējis par "pārdevēju, kas kļuvusi par premjerministri".

"Jā, viņi var saprast, ka to saka Igaunijā, igauņu valodā un vietējā radio un ka viņi to dara iekšpolitisku mērķu dēļ. Taču visi zina visu. Un ja diplomātam nepieciešams, piemēram, vērsties pēc palīdzības pie Somijas, tad pēc tādiem paziņojumiem ir ļoti grūti prasīt somu palīdzību," pavēstīja Tīdo.

Vienlaikus viņš neuzskata, ka attiecībām starp abām valstīm nodarīts nelabojams kaitējums, bet attiecību izmaiņas ir Igaunijas un Somijas vēlēšanu rezultāts. "Būtībā pēc pēdējām vēlēšanām Igaunijas valdība pavirzījās pa labi, Somijas valdība - pa kreisi. Taču gan Igaunijā, gan Somijā valdība ir legāla, ja tā ir veidota uz demokrātisku, likumīgu vēlēšanu pamata. Un tā ir mana problēma, ja man nepatīk [pašreizējā valdība] un ja es negribu to pārstāvēt," paziņoja Tīdo.

Tīdo bija Igaunijas vēstnieks Somijā teju trīs gadus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits