Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Venēcijas centrā ierobežo burgernīcas

Lai saglabātu Venēcijas etiķeti un tradīcijas, pilsētas dome aizliegusi vēsturiskajā centrā atvērt jaunas līdzņemamā ēdiena tirgotavas, tostarp kebabu veikaliņus.

Aizliegums pieņemts saskaņā ar jaunu likumu, kas šādus uzņēmumus atzinis par nesavienojamiem ar pilsētas kultūras mantojumu.

Aizliegums attiecas arī uz kioskiem, kur pārdod picu šķēlēs līdzņemšanai. Faktiski būs atļauts atvērt vienīgi saldējuma tirgotavas.

Pilsētas domniece Frančeska da Villa, kura ierosināja aizliegumu, skaidroja, ka līdzņemamā ēdiena tirgotavu skaita pieaugums novedis pie pārtikas kvalitātes lejupslīdes un radījis negatīvu iespaidu par pilsētu.

Noteikumu mīkstināšana pārtikas un dzērienu uzņēmumiem pēdējās desmitgadēs radījusi apdraudējumu gan Venēcijas videi, gan vēsturiskajam fonam, kā arī apdraud pilsētas autentisko identitāti.

Uzņēmumiem, kas jau darbojas Venēcijas vēsturiskajā centrā, būs atļauts turpināt darbu, kamēr viņi ievēros jaunos noteikumus.

Venēcijas dome nesen pieņēma arī jaunus noteikumus tūristu skaita samazināšanai.

Tostarp tiks ierīkoti cilvēku skaitītāji populārākajos tūrisma objektos, izdotas kartes ar mazāk zināmiem apskates objektiem un tiks palielināts policijas patruļu skaits kārtības uzturēšanai.

Venēcijas dome arī plāno noteikt ierobežojumus tūristu apmešanās vietu skaitam.

Venēcijas konservatīvais mērs Luidži Brugnaro kopš ievēlēšanas amatā 2015.gadā vērsies pret tūrisma industriju un bauda vietējo iedzīvotāju atbalstu.

2016.gada aprīlī Venēcija pasludināja "vietējiem priekšroka" politiku ūdens autobusos, izveidojot divas atsevišķas rindas tūristiem un vietējiem iedzīvotājiem.

Pilsētas varasiestādes vērsušās arī pret lielajiem kruīza kuģiem, kas piestāj Venēcijas lagūnā. Lai gan lielākajiem kuģiem tas jau oficiāli aizliegts, iedzīvotāji sūdzas, ka kuģu satiksmes ierobežošanai darīts vēl par maz.

Tūristu pārmērīgais skaits negatīvi ietekmē arī citas Itālijas pilsētas ( laikraksts Diena iepriekš ziņoja par McDonald's tiesāšanos ar Florences vadību par tās lēmumu liegt atvērt ātrās ēdināšanas restorānu tuvu Florences domam). Itālijas Kultūras ministrija tīmekļa izdevumam The Local pagājušajā gadā atklāja, ka plāno risināt šo jautājumu vairākās pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits