Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Virsnieks: Krievijas sāktais uzbrukums Harkivas apgabalā patlaban vairāk izskatās lokāls

Krievijas sāktais uzbrukums Ukrainai Harkivas apgabalā patlaban vairāk izskatās lokāls, vienlaikus to pavadot ar lielu informatīvo operāciju, aģentūrai LETA norises Ukrainā vērtēja Latvijas Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Majors lēsa, ka Krievija ar savu aktivitāti cenšas izstiept Ukrainas bruņoto spēku fronti un radīt sev labvēlīgus nosacījumus turpmākām militārajām operācijām. Minētā uzbrukuma dēļ Ukrainas spēki ir spiesti pārdislocēt rezerves, lai ierobežotu Krievijas militāristu darbības.

Atsaucoties uz Ukrainas ziņoto, Slaidiņš atzīmēja, ka Krievijas sāktajā uzbrukumā nav iesaistītas vairāk kā piecas bataljonu taktiskās kaujas grupas. Vienlaikus nav noliedzams, ka Krievijas armijai ir taktiski panākumi un ir okupētas teritorijas. "Jautājums - cik viņi turpmāk būs aktīvi, lai attīstītu šos panākumus," piebilda Slaidiņš, kura skatījumā - ar patlaban izvērstajiem spēkiem krievi līdz Harkivas pilsētai tikt nevarot.

Slaidiņš izcēla, ka visas Krievijas armijas operācijas pavada lielas informatīvās operācijas. "Šajā gadījumā uzbrukums tiek traktēts kā Harkivas "atbrīvošana"," uzsvēra eksperts.

Virsnieks atsaucās uz Ukrainas puses brīdinājumiem, ka šī gada pavasara un vasaras periodā trīs līdz četri mēneši būs ļoti smagi, jo Krievija pēc Vladimira Putina "pārvēlēšanas" mēģina darīt visu, lai gūtu panākumus. "Ar to ir jārēķinās, ka Krievija ir uzkrājusi diezgan lielu spēkus un resursus, kas attiecīgi nozīmē spiediena turpināšanos," piebilda eksperts.

Kā ziņots, krievi maija sākumā ir sākuši sauszemes uzbrukumu Harkivas apgabalā, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka situācija Harkivas apgabalā ir sarežģīta un Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Volčanskas pilsētas tuvumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits