Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Zelenskis izsludinājis Ukrainā karastāvokli

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien visā valstī izsludinājis karastāvokli.

"Šodien prezidents Putins paziņoja par speciālas militārās operācijas veikšanu Donbasā. Krievija veikusi triecienus par mūsu militāro infrastruktūru un mūsu robežsargiem, robežsardzes vienībām. Daudzās Ukrainas pilsētā bija dzirdami sprādzieni. Mēs ieviešam karastāvokli visā mūsu valsts teritorijā," teikts Facebook publicētā Zelenska uzrunā.

"Pirms minūtes man bija saruna ar prezidentu Baidenu. ASV jau sākušas pulcināt starptautisko atbalstu. Šodien no jums, no katra no jums tiek prasīts miers, pēc iespējas palieciet mājās. Mēs strādājam, armija strādā, strādā viss Ukrainas drošības sektors," paziņoja Zelenskis.

ASV prezidents Baidens paziņojis, ka pasaule sauks pie atbildības Krieviju par neizprovocēto un nepamatoto uzbrukumu Ukrainai.

"Visas pasaules lūgšanas ir kopā ar ukraiņu tautu," norādīja Baidens.

"Krievijas prezidents [Vladimirs] Putins ir izšķīries par iepriekš plānotu karu, kas nesīs katastrofālus zaudējumus un cilvēku ciešanas," uzsvēris Baltā nama saimnieks. "Vienīgais atbildīgais par bojāgājušajiem un postu, ko nesīs šis uzbrukums, ir Krievija, un Savienotās Valstis kopā ar saviem sabiedrotajiem un partneriem atbildēs vienoti un apņēmīgi."

Baidens pavēstījis, ka ceturtdienas rītā viņš runās ar G7 valstu līderiem un pēc tam paziņos par "turpmākajām sekām," kādas gaida Krieviju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits