Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ES nosaka sankcijas vēl 12 Krievijas amatpersonām

Ceturtdien un piektdien Briselē notiekošajā Eiropadomes sanāksmē nolemts piemērot sankcijas pret vēl 12 Krievijas amatpersonām, kuras tiek vainotas Ukrainas krīzē, pēc vairāku stundu garām diskusijām naktī uz piektdienu žurnālistiem pastāstīja Eiropadomes prezidents Hermans Van Rompejs.

Viņš uzsvēra, ka Eiropas Savienība (ES) neatbalsta Krimas aneksiju un joprojām uzstāj, ka tā nav bijusi likumīga. Eiropadomes prezidents norādīja, ka 21.gadsimtā tas nav pieņemams, un Krievija tādā veidā nevar paplašināt savas robežas. 

Tāpat viņš atzīmēja, ka jebkuram Krievijas solim būs sekas. Van Rompejs norādīja, ka pašlaik ļoti svarīga ir Eiropas stabilitāte.  

Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu žurnālistiem teica, ka panākta arī vienošanās par finansējuma piešķiršanu Ukrainai 1,6 miljardu eiro apmērā. Palīdzības piešķiršanas mērķis ir nodrošināt Ukrainai ekonomisku un finansiālu palīdzību. Panākta arī vienošanās atvērt tirgu Ukrainas precēm. 

Arī Barrozu, tāpat kā Van Rompejs, uzsvēra, ka netiek atbalstīta Krievijas īstenotā politika Krimā.

Jau vēstīts, ka Krievijas armijas okupētajā Krimā svētdien notika "referendums" par pievienošanos Krievijai, kurā saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem 97% vēlētāju atbalstīja atdalīšanos no Ukrainas un pievienošanos Krievijai.  

Tāpat Diena.lv jau vēstīja, ka 17.martā ES jau vienojās par sankcijām, kuras tiks vērstas pret 21 Krievijas un Krimas amatpersonu, kas tiek vainotas Ukrainas krīzē. Savukārt Savienotās Valstis (ASV) paziņoja, ka vērsīs sankcijas pret septiņām augstām Krievijas valdības amatpersonām un parlamenta deputātiem, reaģējot uz centieniem anektēt Ukrainai piederošo Krimas pussalu

ASV ceturtdien nolēma sankcijas vērst vēl pret 20 Krievijas amatpersonām, kā arī pret vienu no Krievijas bankām.

Savukārt Krievija paziņojusi, ka tā, atbildot uz Vašingtonas sankcijām, kas ieviestas, reaģējot uz Krimas aneksiju, nosaka savas sankcijas deviņām ASV amatpersonām

ES un ASV sankcijām pret Krievijas un Krimas amatpersonām pievienojusies arī Japāna un Kanāda

Ceturtdien un piektdien Briselē notiek Eiropadomes sanāksme, kurā dalībvalstu līderu darba kārtībā ir arī jautājumi par ES nostāju saistībā ar notikumiem Ukrainā un Krimas aneksiju Krievijas sastāvā.

Precizēts palīdzības apjoms 4.rindkopā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits