Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Janukovičs aicina Zelenski "apturēt asinsizliešanu"

Krievijas plašsaziņas līdzekļi publicējuši bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča aicinājumu pašreizējam valsts vadītājam Volodimiram Zelenskim par katru cenu "apturēt asinsizliešanu".

Janukovičs, kurš pēc 2014.gada protestiem aizbēga uz Krieviju, paudis pārliecību, ka Zelenskim ir jāpanāk miermīlīga vienošanās ar Krieviju.

"Personīgi Jums par jebkuru cenu ir jāaptur asinsizliešana un jāpanāk miermīlīga vienošanās. To no jums gaida Ukrainā, Donbasā un Krievijā. Jums pateiksies Ukrainas tauta un Jūsu partneri Rietumos," Zelenski uzrunāja Janukovičs, kurš pieļāva, ka Ukrainas prezidentam ir "daudz "padomdevēju"".

Viņš izteicis "dziļu līdzjūtību ciešanām, kuras jāpiedzīvo ukraiņiem", tomēr norādījis, ka "nav tādas varas, kas būtu dārgāka par bērnu asinīm".

Bijušais Ukrainas prezidents arī atzinis, ka pēdējo astoņu gadu laikā daudz domājis, vai bija pareizi aizbēgt no Ukrainas.

"Tā bija vienīgā iespēja, kā izvairīties no visaptveroša pilsoņu kara, asinsizliešanas visā Ukrainas teritorijā," viņš apgalvoja.

Pagājušajā nedēļā izskanēja Ukrainas izlūkošanas dienestu informācija, ka Kremlis pēc iebrukuma Ukrainā vēlas Janukoviču iecelt Ukrainas prezidenta amatā.

2013.gada beigās Janukoviča lēmums atteikties no sadarbības līguma ar ES izsauca plašus masu protestus. Kad nežēlīgā izrēķināšanās ar demonstrantiem protestus nespēja apslāpēt, bet tikai papildus uzkurināja, Janukovičs 2014.gada sākumā bija spiests bēgt uz Krieviju.

Pēc Janukovičs bēgšanas Maskava uzsāka pret Ukrainu militāru agresiju, okupēja un anektēja Krimas pussalu, kā arī iebruka Ukrainas kontinentālajā daļā, kuras austrumos Krievijas atbalstītās un apbruņotās kaujinieku bandas joprojām kontrolē plašas teritorijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits