Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kremlis neklausīšoties ECT spriedumā

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) nospriedusi, ka Krievijas valsts ir atbildīga par bijušā Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieka Aleksandra Ļitviņenko noslepkavošanu Londonā 2006. gadā.

Krievijas valdība nav pierādījusi, ka veikusi efektīvu izmeklēšanu par notikušo un ka Krievijai jāsamaksā A. Ļitviņenko atraitnei Marijai Annai Kārterei (Marinai Ļitviņenko) 100 tūkstoši eiro par nodarītu nemateriālo zaudējumu un 22 500 eiro tiesāšanās izmaksu kompensācijai, teikts ECT paziņojumā. Spriedumam arī pievienots ECT tiesneša no Krievijas Dmitrija Dedova viedoklis, kurā viņš nepiekrīt pārējiem tiesnešiem un norāda, ka "britu veiktajā izmeklēšanā ir daudzi trūkumi, kas izsauc pamatotas šaubas par aizdomās turamo saistību ar saindēšanu". Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vakar paziņoja, ka Kremlis neesot gatavs ieklausīties šādos ECT spriedumos, vēsta RIA Novosti.

Lielbritānijas veiktajā izmeklēšanā tika noskaidrots, ka A. Ļitviņenko 2006. gadā, dzerot tēju viesnīcā Londonā, tika saindēts ar radioaktīvu ķīmisko elementu poloniju 210. Slepkavību veikuši Krievijas specdienestu darbinieki Andrejs Lugovojs un Dmitrijs Kovtuns, kuri tikās ar A. Ļitviņenko. Polonija pēdas tika atrastas tualetēs, kuras bija apmeklējuši A. Lugovojs un D. Kovtuns, bet ne A. Ļitviņenko, uz sēdvietām stadionā Londonā, kur abi skatījās futbola spēli, kā arī lidmašīnā, ar kuru viņi atgriezās Maskavā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits