Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievija izraida Igaunijas diplomātu

Krievija informējusi Igauniju par lēmumu izraidīt Igaunijas vēstniecības diplomātu, un tā ir Maskavas atbilde uz Igaunijas lēmumu pirms nedēļas izraidīt Krievijas diplomātu, paziņoja Igaunijas Ārlietu ministrija.

Uz Krievijas Ārlietu ministriju piektdien izsaukts Igaunijas pilnvarotais lietvedis, kuram iesniegta nota par diplomāta izraidīšanu.

Diplomātam jāatstāj Krievija līdz 5.aprīlim.

24.martā Igaunija paziņoja par Krievijas diplomāta izraidīšanu, jo viņa rīcība bija pārkāpusi Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām.

Igaunijas Ārlietu ministrija informēja, ka izraidītais diplomāts tieši un aktīvi iesaistījies darbībās, kas kaitē Igaunijas drošībai un konstitucionālajai kārtībai, izplatot Krievijas militāro agresiju attaisnojošu un Igaunijas sabiedrību šķeļošu propagandu.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR apstiprināja, ka izraidītais diplomāts ir Aleksandrs Savinovs, kurš bija Krievijas vēstniecības padomnieks.

Jau vēstīts, ka 7.februārī Igaunija atsauca savu vēstnieku Maskavā, un arī Krievijas vēstnieks Tallinā tajā pašā dienā atstāja amatu, abu valstu diplomātiskajām attiecībām saasinoties saistībā ar Krievijas karu Ukrainā.

Pirms tam 11.janvārī Igaunija informēja Krievijas vēstnieku par lēmumu, ka līdz 1.februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem. Lēmuma mērķis bija panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits