Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievija un Kanāda viena otrai pasniedz ģeogrāfijas stundas tviterī

Krievijas un Rietumvalstu diplomātiskā komunikācija par krīzi Ukrainā notiek ne tikai slēgtās sanāksmju zālēs un augstu amatpersonu savstarpējās telefonsarunās - tā izvērtusies arī sociālajā tīklā Twitter, kur Krievijas un Kanādas pastāvīgās pārstāvniecības NATO viena otrai pasniedz "pareizās ģeogrāfijas mācībstundas".

Kanādas pārstāvniecība publicējusi karti "Krievijas karavīriem, kuri aizvien turpina apmaldīties un "nejauši" nonāk Ukrainā". Kartē iezīmēta Krievijas teritorija ar uzrakstu "Krievija", bet uz Ukrainas teritorijas, ieskaitot Krimas pussalu, uzraksts vēsta, ka tā nav Krievija. Tiesa gan, kanādieši piemirsuši kartē izcelt Krievijas sastāvā esošo Kaļiņingradas apgabalu.



Atbildi parādā nepalika Krievijas pārstāvniecība, publicējot savu versiju, lai "palīdzētu Kanādas kolēģiem atsvaidzināt savas zināšanas mūsdienu ģeogrāfijā". Krievijas pārstāvniecības kartē Krima norādīta kā Krievijas sastāvdaļa.

Jau vēstīts, ka Krievija Ukrainai piederošo Krimas pussalu anektēja martā. Pēc Krievijas ieskatiem Krima pievienota pēc likumīga "referenduma", kurā iedzīvotāji esot pauduši atbalstu teritorijas pievienošanai. Tā saucamā "referenduma" laikā Krimā situāciju kontrolēja Krievijas karavīri, kas bija tērpušies formas tērpos bez atpazīšanās zīmēm, tādēļ Rietumu pasaules medijos tika nodēvēti par zaļajiem vīriņiem.

Top komentāri

Erki
E
Prūsijas senās zemes tāpat kā Somiem varmācīgi nozagtā Karēlija ir krievu imperiālisma sagandēti un nīkuļojoši apgabali, kas agrāk vai vēlāk būs jāatdod to patiesajiem saimniekiem.
Jukums
J
Krima nekad nebuus Krievija! Ukrainis nekad vairs nebuus krievam braalis!
Jānis realistam
J
Īstenībā Krievijai pieder tikai Piemaskava, Volhovas purvi un Suzdaļas zemes. Pāsrējā teritorija - visa ir okupētā! Nost ar krievu okupantiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits