Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Moldova grib ES, nevis Krievijas orbītu

Moldovas četri miljoni pilsoņu izvēlētos pievienoties Eiropas Savienībai, nevis palikt Krievijas orbītā, intervijā Associated Press šonedēļ paziņojis Moldovas prezidents Nikolae Timofti.

Viņš izteicies, ka Moldovas iedzīvotāji jau sāk izbaudīt ekonomisko izdevību, ko dod ciešākas saites un bezvīzu režīms ar ES. Tajā pašā laikā nenoliedzams esot Krievijas faktors Moldovā 24 gadus pēc tam, kad tā pasludināja neatkarību pēc PSRS sabrukuma 1991. gadā. "Mēs bijām savienībā, kurā dominēja Krievija. Taču mēs esam Eiropas valsts, un mūsu cilvēki tiecas uz integrāciju Eiropā. Mums ir kopīga izpratne, ka varam daudz labāk dzīvot Eiropas ģimenē nekā kādā citā politiskā savienībā," teica prezidents.

Moldovas proeiropeiskās valdības lielākā problēma joprojām ir, ka tā ir balstīta uz Komunistiskās partijas balsīm. Taču komunisti iestājas pret straujām reformām, kas būtu nepieciešamas, lai ātrāk tuvinātu vienu no Eiropas nabadzīgākajām valstīm dalībai ES. Moldovai problēmas joprojām pastāv ar Piedņestras separātisko reģionu, kurā izvietoti 1500 Krievijas karavīri.

Krievija ieviesa embargo Moldovas augļu un dārzeņu importam, jo Moldova parakstīja asociācijas līgumu ar ES pagājušā gada jūnijā. Krievijas rīcība veicināja to, ka tagad 54,5% Moldovas ārējās tirdzniecības ir ar ES valstīm.


sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits