Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Otingers: Ja Krievija pārtrauktu gāzes piegādi Ukrainai, to nodrošinātu ES

Eiropai vajadzētu nodrošināt gāzes piegādes Ukrainai gadījumā, ka Krievija pārtrauks gāzes piegādes, intervijā laikrakstam Bild otrdien norāda Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisārs Ginters Otingers."Ārkārtas situācijas gadījumā jānodrošina iespēja novirzīt gāzi no ES valstīm uz Ukrainu," norāda Otingers.

"Uzglabāšanas tvertnes šobrīd ir pustukšas. Taču līdz ziemai tām jābūt pilnībā pilnām."Otingers gan pauž pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins krīzē "neizmantos enerģijas piegādes kā ieroci".Viņš arī pavēstīja, ka Eiropas Komija (EK) šobrīd gatavo ziņojumu oktobrī paredzētajam ES samitam, kurā tiek analizētas sekas, kuras radītu pilnīga Krievijas gāzes piegāžu pārtraukšana."Šobrīd ir sešas ES dalībvalstis, kuras ir 100% atkarīgas no Krievijas, četrām no tām saņemot gāzi tieši no turienes bez tranzīta cauri Ukrainai," sacīja komisārs.

"Es uzskatu, ka lielākie draudi būtu, ja netiktu vairs garantēts tranzīts. Tas varētu notikt vairāku iemeslu, tostarp uzbrukumu, dēļ. Tad gan Bulgārijai, gan Slovākijai tiktu pilnībā liegtas piegādes," norāda Otingers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits