Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukraina izsludina daļēju rezervistu mobilizāciju; Kremlis to nodēvē par absurdu

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien izsludinājis daļēju rezervistu mobilizāciju, norādot, ka nepieciešams nostiprināt valsts aizsardzību, lai vērstos pret Krievijas iebrukuma draudiem.

Kremlis, reaģējot uz Porošenko paziņojumu, to nosaucis par "absurdu".

Abu valstu attiecības kļuvušas vēl saspringtākas pēc 25.novembra incidenta Kerčas šaurumā, kura laikā Krievijas flote sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Kijeva uz to reaģēja uz 30 dienām izsludinot karastāvokli teritorijās, kas robežojas ar Krieviju. Šajā laikā Ukrainā aizliegts ieceļot Krievijas pilsoņiem vīriešiem vecumā no 16 līdz 60 gadiem, lai nedotu Maskavai iespējas situācijas tālākai destabilizēšanai.

Pirmdien Porošenko paziņoja, ka karastāvokļa ietvaros apmācībām tiks mobilizēta daļa rezervistu. Viņš piebilda, ka valsts aizsardzības spēju vairošanai tiks pārdislocētas arī vairākas armijas vienības.

"Reaģējot uz plaša mēroga Krievijas iebrukuma draudiem, Ukraina īsteno pati savus pasākumus," norādīja prezidents.

Nedēļas nogalē Porošenko paziņoja, ka Krievija pie robežas ar Ukrainu ir sakoncentrējusi lielu armijas kontingentu, paužot bažas, ka Maskava varētu gatavot iebrukumu.

Kijeva apsūdzējusi Krieviju arī savu ostu bloķēšanu Azovas jūrā.

Tikmēr Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs noraidījis Kijevas apsūdzības kā "absurdu mēģinājumu uzkurināt spriedzi".

Viņš noliedza arī apsūdzības, ka Krievija bloķējot satiksmi uz un no Ukrainas ostām Azovas jūrā, apgalvojot, ka turpinoties normāla navigācija, izņemt nelielus traucējumus, kurus radījuši sliktie laikapstākļi.

Tajā pašā laikā Krievijas armija paziņojusi, ka okupētajā Krimas pussalā notiekot manevri, kuros piedalās arī pretkuģu raķešu sistēmu Bal un Bastion apkalpes.

Porošenko paziņojis, ka viņš centies telefoniski sazināties ar Putinu, lai apspriestu radušos situāciju, taču Kremlis viņam sarunu atteicis.

Savukārt Peskovs pirmdien pavēstīja, ka "šāda saruna nav plānota".

Top komentāri

bet
b
kas Kremlim daļas ko dara Ukrainā?
aha
a
ko gan citu šie teiks?
Vaņjam
V
Nezinu nezinu bet jums Ivan vajag paņemt rokās vēstures grāmatas un pārlasīt. Tad kas attiecas uz 100-200 gadiemvēsturē, visas valstīs gan Eiropā,gan Amerika gan Krieviha,cilvēku dzivibas nebija nekad,tāpat tika noslepkavoti,sadedzinati utt.ļoti daudz. Tagad ir ka ir citi laiki,tomēr kāri iet pa visu pasauli Afganistānā, kas tur patrei net bumbas un citādi iznīcina ne tikai teroristus,bet arī iedzīvotājus,Sīrijā,Jordānijā ,Ukraina ak tu kungs un dievs,simtiem tuksosiem bēgļu Eiropā. UN paši bēgļi rīkojas tā ,ka savas mājas gan izvaro mazās meitenes,sievietes,un citādi bet nu mūsu toleranta Eiropa (kurā ved arī līdztekus karu Afganistānā,Sīrijā utt) šos migranti bēgļus nesoda,lai tak izvaro lai sit,mēs mīlam cilvēci.Smiekli nāk
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits