Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ziņojums par reliģijas brīvību pasaulē: Krievija ir valsts, kas rada bažas

Attieksmē pret reliģiskajām minoritātēm Krievija ir pielīdzināma tādām valstīm kā Ziemeļkoreja un Sudāna, teikts ASV Starptautiskās reliģijas brīvības komisijas ikgadējā ziņojumā, vēsta The Moscow Times. Ziņojumā teikts, ka Krievijas varasiestāžu politika attiecībā pret reliģiskajām minoritātēm variē no "administratīva soda līdz patvaļīgam ieslodzījumam vai ārpustiesas nogalināšanai."

Tajā minēta Krievijas attieksme pret Jehovas lieciniekiem, kad Krievijas Augstākā tiesa aprīlī aizliedza Jehovas liecinieku darbību valstī, piespiežot slēgt 396 Jehovas liecinieku administratīvos centrus.

Ziņojumā ar minēts tas, ka Krievija nesen veica grozījumus likumā par ekstrēmismu, kas atviegloja tādu reliģisko minoritāšu kā Jehovas liecinieki vajāšanu, apsūdzot tās ekstrēmismā.

Komisija norāda, ka musulmaņi ir vieni no lielākajiem Krievijas varasiestāžu upuriem, uzsverot, ka "nevainīgi musulmaņi tikuši tiesāti, balstoties uz nepatiesām terorisma un ekstrēmisma apsūdzībām," īpaši Čečenijā un Dagestānā. 

Ziņojumā arī tika minēti Krimas tatāri, kurus Krievijas varasiestādes arestēja vai piespieda doties trimdā tās pārstāvjus. Pirms vairākiem mēnešiem izskanēja arī ziņas, ka Krimas tatāru aktīvistus varas iestādes iespundē psihiatriskajās slimnīcās un pakļauj psiholoģiskai spīdzināšanai.

Komisija rekomendē Krieviju apzīmēt kā "valsti, kas rada īpašas bažas", ievietojot to kategorijā līdzās tādām valstīm kā Ziemeļkoreja, Saūda Arābija un Sudāna.

Tiek ieteikts arī paplašināt Magņitska akta sarakstu ar Krievijas amatpersonām, kas ir atbildīgas par cilvēktiesību pārkāpumiem, iesaldējot to aktīvus vai liedzot viņiem iebraukt ASV. Sarakstā jau iekļauts Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs. 

Top komentāri

Tieši tā!
T
Drīz Krievija tiks ierindota nākamajā kategorijā - valsts, kas rada pārāk lielas bažas un tāpēc ir likvidējama. Un to būs izdarījis putins. Bet kremļa troļļi jau var sākt pētīt sludinājumus, kur vajadzīgi sētnieki un apkopējas. Par mēslošanu komentāros viņiem līdz mūža galam būs jāvāc citu mēsli :))
absurda jeņķu propaganda?
a
Totalitāro sektu diktāts nezin kāpēc nevienu neuztrauc, bet tieši tas ir ASV? Un Jehovas liecinieki, manuprāt, ir ļoti tumša un, iespējams, noziedzīga sekta.
zvirbulēns
z
Viss uz labu, Pūķina kliķe solīti pa solītim dara visu, lai KF pazustu no kartes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits