Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Asiņainie Asada spēku uzbrukumi turpinās; cilvēktiesību aizstāvjiem trūkst vārdu

Sīrijas prezidentam Bašāram el Asadam lojālie spēki kopā ar Krievijas lidmašīnām jau trešo dienu turpina uzbrukumus opozīcijas kontrolētajam Austrumgutas apgabalam. Kaut gan precīzi skaitļi dažādos avotos atšķiras, kā ziņo mediji un cilvēktiesību organizācijas, uzlidojumos un uzbrukumos pēdējo dienu laikā nogalināti vismaz 270 cilvēki.

Portāls Diena.lv jau otrdien vēstīja, ka el Asada spēki bombardē opozīcijas kontrolēto Austrumgutas apgabalu. Bombardētas tika arī piecas slimnīcas. "Šis nav karš. To sauc par slaktiņu," The Guardian citē Austrumgutā darbojošos ārstu.

Al Jazeera vēsta, ka trijās dienās nogalināti vairāk nekā 270 cilvēki, apmēram 60 no tiem bijuši bērni. "Mēs vairs neesam spējīgi saprast - bumbas krīt no debesīm vai apšaude notiek no zemes," medijam sacījis kāds ātrās palīdzības šoferis. 

BBC, ziņojot, ka uzbrukumos nogalināti vismaz 300 cilvēki, citē kādu ārstu, kurš situāciju sauc par katastrofisku un norāda, ka starptautiskā sabiedrība "ir pametusi cilvēkus, kas dzīvo šajā reģionā". 

Ārsts britu medijam pauda izmisumu, sakot, ka "es viņus aprūpēšu, bet jau pēc pāris dienām viņi būs klāt, atkal ievainoti".

Diena.lv jau ziņoja, ka anklāvā, kurā iesprostoti vairāk nekā 300 tūkstoši ļaužu, ir pamatīgas grūtības ar pārtikas sagādi, un attiecīgi pārtikas cenas krasi augušas. Daļa cilvēku bažījas - ja viņu dzīvības nelaupīs bombardēšana, tad var nākties iet bojā bada nāvē. ANO Bērnu fonds pieprasījis nekavējoties pārtraukt bombardēšanu. "Nekavējoties jāizbeidz šo cilvēku ciešanas. Civiliedzīvotāju un civilo objektu bombardēšana nekavējoties jāpārtrauc," norādījis ANO reģionālais humānās palīdzības Sīrijas krīzes jautājumā koordinators.

Starptautiskās cilvēktiesību organizācijas, kā ziņo ASV medijs CNN, jūtas bezspēcīgas nežēlīgā slaktiņa priekšā. ANO Bērnu fonds izplatīju ziņojumā, kurā ir tikai viens teikums: "Nekādi vārdi nespēs nest taisnīgumu nogalinātajiem bērniem, viņu mātēm, tēviem un mīļotajiem". Lapas apakšā ir vēl viens teikums, kas paskaidro, ka organizācijai trūkst vārdu, lai aprakstītu notiekošo. 

Sīrijas valdība par notiekošo atteicās sniegt komentārus. 

CNN pasvītro skarbo ironiju citējot vietējo Sīrijas mītu, ka tieši vietā, kur šobrīd notiek uzlidojumi, kādreiz ir atradies Ēdenes dārzs. 

Top komentāri

ļuļa
ļ
un par to, ka erdogans afrīnā pielietoja ķīmiskos ieročus, jums vārdi netrūkst??? liekuļi pretīgie, ja nato valsts turcija laiž cilvēkiem virsū indīgo gāzi, tas ir tā vērts, lai tikai vienu reizi ar mazu rakstiņu pieminētu, pārējais pofig. starp citu, erdogans taisās afrīnu aplenkt, tur ir pilns ar civiliedzīvotājiem, tas arī ir atļauts? liekas, ka dienas propagandisti grib lai sīrijā iestājas tāds pats bardaks kā irākā un lībijā, vot tad būs prieks un laime un visi dies līksmībā.
Def
D
Diemžel tur nekad miers nav bijis un nebus.Klani un ciltis kā sitās savā starpā tā sitīsies un tur nepalidzes ne ANO ne krievija ne usa
man ar trūkst vārdu
m
Kāpēc šie "civiliedzīvotāji" tāpat kā pārējie nevar pārvākties uz Asada kontrolēto daļu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits