Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV pieprasa Krievijai un Irānai apturēt Asada ķīmiskos uzbrukumus

ASV otrdien brīdināja, ka Sīrijas prezidents Bašārs el Asads ir saucams pie atbildības par ķīmisko ieroču uzbrukumiem, un pieprasīja Krievijai un Irānai savaldīt savu sabiedroto Asadu.

"Kamēr mēs turpinām novērot briesmīgo situāciju, ir skaidrs, ka Bašārs el Asads rīkojas šādi: ar brutālu, neapvaldītu barbarismu," sacīja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

Tilersons un ASV prezidents Donalds Tramps nāca klajā ar atsevišķiem rakstiskiem paziņojumiem pēc tam, kad nemiernieku kontrolētā pilsētā Sīrijas ziemeļrietumos otrdien 58 cilvēki gāja bojā uzlidojumā, kurā izplatīta indīga gāze.

ASV administrācija ir kritizēta par to, ka koncentrējusi savus centienus Sīrijā uz džihādistu grupējuma Islāma valsts sakaušanu, nevis uz Asada pilsoņkara pret opozīciju izbeigšanu.

Tilersons, kurš nākamnedēļ apmeklēs Maskavu, sacīja, ka jaunākais uzbrukums uzsvēris nepieciešamību Krievijai un Irānai izglābt pilsoņkara miera procesu, iegrožojot sabiedrotā Asada pārmērības.

"Tiem, kas viņu aizstāv un atbalsta, tai skaitā Krievijai un Irānai, nevajadzētu būt ilūzijām par Asadu vai viņa nodomiem," teica Tilersons.

"Jebkurš, kas lieto ķīmiskos ieročus, lai uzbruktu savai tautai, izrāda fundamentālu nevērību pret cilvēka cieņu un ir saucams pie atbildības," sacīja ASV valsts sekretārs.

"Mēs atkal aicinām Krieviju un Irānu īstenot savu ietekmi uz Sīrijas režīmu un garantēt, ka šāda veida šausmīgs uzbrukums vairs nenotiks," sacīja Tilersons.

"Krievijai un Irānai kā pašpasludinātajiem Astanā apspriestā pamiera garantiem arī ir liela morāla atbildība par šiem nāves gadījumiem," teica ASV valsts sekretārs.

 

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Nu dikti jau ASV tāds "Asada gāzu uzbrukums" izdevīgs.Ne ASV,ne nemiernieki uz Astanu nesteidzas,bet atbildību gan prasa ....
nu nu
n
un kur pierādījumi, ka ķīmiskos ieročus lietoja asads? vienreiz jau asv apdirsās melodami par ķīmiskajiem ieročiem irākā, kas rezultējās 10 gadu karā, nopostītā iepriekš plaukstošā valstī un miljonā civiliedzīvotāju līķu. jeņķiem vēl par maz?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits