Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV, Vācijas un Lielbritānijas līderi apsprieduši spiediena izdarīšanu uz Krieviju Sīrijas jautājumā

Vācijas un Lielbritānijas līderi apsprieduši spiediena izdarīšanu uz Krieviju, lai tā pārstātu atbalstīt Sīrijas prezidentu Bašaru el Asadu.

ASV prezidents Donalds Tramps, Vācijas kanclere Angela Merkele un Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdienas vakarā telefonsarunā apsprieda Savienoto Valstu pagājušajā nedēļā veikto uzlidojumu Sīrijas aviobāzei, reaģējot uz ķīmisko ieroču pielietošanu pret civiliedzīvotājiem. ASV uzskata, ka par šo uzbrukumu atbildīga Asada armija.

Vis trīs līderi atzina, ka būtu svarīgi saukt Asadu pie atbildības, pēc telefonsarunas paziņoja Baltais nams.

Sīrijas valdība noliegusi, ka būtu vainojama pagājušajā otrdienā notikušajā ķīmisko ieroču uzbrukumā Hān Šeihūnā, kurā tika nogalināti vismaz 86 cilvēki, tostarp 27 bērni.

Savukārt, kā pavēstīja Mejas preses pārstāve, Vašingtona un Londona uzskata, ka radusies iespēja pārliecināt Krieviju saraut saites ar Asadu.

"Viņi ir vienisprātis, ka ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona vizīte Maskavā šonedēļ dod iespēju panākt progresu pretī risinājumam, kas sniegs ilgstošu politisku noregulējumu," sacīja Mejas preses pārstāve.

Plānots, ka Tilersons ieradīsies Krievijā trešdien, bet netiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Tikmēr Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons pirmdien brīdināja Putinu un Asadu, ka Vašingtona varētu atkal iejaukties Sīrijas konfliktā.

"Mums jāliek Putinam skaidri saprast, ka Asada atbalstīšanas laiks ir pagājis," sacīja Džonsons, piebilstot, ka Putins kaitē arī Krievijai, atbalstot Asadu.

"Viņam jāsaprot, ka Asads tagad ir toksisks visās izpratnēs. Viņš indē nevainīgos Sīrijas iedzīvotājus ar ieročiem, kas tika aizliegti pirms 100 gadiem, un viņš indē Krievijas reputāciju," paziņoja Džonsons.

ASV raķešu triecienā Sīrijas gaisa spēku bāzei tika iznīcināta piektā daļa Asada režīma atlikušo militāro lidmašīnu, pirmdien paziņoja ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss.

"Savienotās Valstis pasīvi nestāvēs malā, kamēr Asads slepkavos nevainīgus civiliedzīvotājus ar ķīmiskajiem ieročiem, kurus aizliedz starptautiskās tiesības un kuri tika pasludināti par iznīcinātiem," uzsvēra Matiss.

Gaisa trieciens Sīrijas aviobāzei bija liels pavērsiens Vašingtonas stratēģijā Sīrijas jautājumā. Tramps līdz šim bija izrādījis nevēlēšanos militāriem līdzekļiem vērsties pret Asadu, bet tagad, šķiet, mainījis savas domas.

Top komentāri

sēlis
s
Izskatās ,ka no tā spiediena Rietumi pieliks bikses, vai labākajā gadījumā iznāks skaļš purkšķis kā vienmēr!
Labāk
L
apsveriet, kā izdarīt spiedienu uz ASV, lai neatbalsta teroristus! Asadu var saukt pie atbildības tikai pēc izmeklēšanas un vainas pierādīšanas, ļoti nelāgi izslataās, ka šie līderi nekādu izmeklēšanu negrib veikt... Vai tikai nebūs tāpat kā ar masu iznīcināšanas ierošiem irākā, kurus, protams, neatrada?
?!
?
Pasaules "miera" policija atkal iet uzbrukumā. Tas vien, ka viņi kaut ko "uzskata" dod pilnīgas tiesības, apvienojoties ar citiem līdzīgi domājošiem, jaukties citu valstu lietās un noteikt kārtību pasaulē. Vienkāršā valodā runājot, tas ir noziegums, kas plānots un pastrādāts grupā. Tik daudz cilvēku, cik šobrīd nogalināti Tuvajos Austrumos un Eiropas terorisma aktos, nav iznīcināti pa daudzām pēdējām desmitgadēm. Un to kāds spēj liekulīgi nosaukt par demokrātijas ieviešanu un cilvēku aizstāvību. Tā ir plānveida iznīcināšanas un masu slepkavību kampaņa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits