Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Cilvēktiesību aizstāvji: Sīrijas režīms tur apcietinājumā tūkstošiem politieslodzīto

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms aizturējis desmitiem tūkstošu cilvēku par miermīlīgu protestēšanu un no tiem daudzi tikuši spīdzināti vai turēti nebrīvē ilgu laiku, ceturtdien paziņojusi cilvēktiesību aizstāvju organizācija Human Rights Watch (HRW).

"Aiz kauju briesmīgās brutalitātes Sīrijā pastāv neredzēti pāridarījumi politiskajiem aizturētajiem - [viņi tiek] arestēti, spīdzināti un pat nogalināti par miermīlīgu valdības kritizēšanu vai palīdzēšanu cilvēkiem, kam tas nepieciešams," norādīja HRW Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas nodaļas vadītājs Džo Storks.

"Patvaļīga aizturēšana un spīdzināšana kļuvusi par Sīrijas drošības spēku ierastu nodarbošanos," viņš piebilda.

HRW atklāja, ka pret politieslodzītajiem Sīrijā regulāri tiek pielietotas tādas metodes kā elektrošoks, piekaušana un izvarošana.

HRW uzskata, ka Sīrijas cietumos plaši izplatītā spīdzināšana liecina par valdības piekopto politiku un, iespējams, nozīmē noziegumus pret cilvēci.

Organizācija secinājusi, ka vairums aizturēto personu ir vīrieši, bet ir gadījumi, kad aizturētas arī sievietes un pat bērni.

HRW norādīja, ka arī grupējumi, kas cīnās pret Asada režīmu, ir patvaļīgi aizturējuši aktīvistus, žurnālistus un humānās palīdzības darbiniekus. Atsevišķos gadījumos viņi tikuši nogalināti.

Storks aicināja starptautisko sabiedrību panākt visu nelikumīgi aizturēto personu atbrīvošanu Sīrijā, lai kura puse tos arī būtu aizturējusi.

Sīrijas konflikts sākās 2011.gada martā un tajā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 115 000 cilvēku, liecina Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits