Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs ir neapmierināts ar ES līdzšinējo rīcību

Irāna neapmierināta ar Eiropas vājajiem centieniem glābt kodolvienošanos

Lai gan Eiropas Savienības (ES) līderi ir pauduši apņēmību glābt 2015. gadā panākto vienošanos ar Irānu par tās kodolieroču programmas apturēšanu, Teherāna paziņojusi, ka Eiropas centieni šobrīd vēl neliecina par dzelžainu apņemšanos, jo vairāki ES uzņēmumi paziņojuši par investīciju iespējamo apturēšanu, ziņo vācu medijs Deutsche Welle (DW).

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs svētdien paziņojis, ka "Eiropas centieni glābt vienošanos ir nepietiekami." Irānas valdība problēmas saskata Eiropas uzņēmumos, kas vilcinās investēt vietējās kompānijās. 

"ES ir jāsper konkrēti atbalsta soļi, lai palielinātu tās investīcijas Irānā. ES apņemšanās saglabāt vienošanos nav savienojama ar paziņojumu par lielo Eiropas kompānijas aiziešanu no reģiona," sacījis ministrs, atsaucoties uz franču naftas kompānijas Total un enerģētikas uzņēmuma Engie paziņojumiem, ka tie varētu apturēt savas investīcijas, ja vienošanos neatbalstīs arī ASV. 

Tikmēr G20 valstu ārlietu ministru tikšanās laikā, kā vēsta DW, Vācijas pārstāvis mudināja pārējās valstis glābt vienošanos. 

Paredzams, ka tuvākajā laikā Vācijas, Francijas, Lielbritānijas, Krievijas un Ķīnas līderi tiksies Vīnē, lai apspriestu veidus, kā glābt Irānas kodolvienošanos. 

Jāatgādina, ka 2015. gadā Baraka Obamas administrācijas laikā panākto vienošanos lauza ASV prezidents Donalds Tramps,  8. maijā paziņojot, ka ASV izstājas no Irānas kodollīguma un atjaunos visas sankcijas, kas Irānai tika atceltas līguma ietvaros.

 

Top komentāri

ES
E
IR GATAVA glābt ''stream 2 '' putlera gāzes vadu un purgāt Baltijas jūru , urķējot jūras dibenu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits