Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Kremlim nepieņemami ASV draudi Asadam

Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada ciešākais sabiedrotais – Krievija – otrdien nosodīja Savienoto Valstu brīdinājumus, ka Damaska gatavojoties sarīkot jaunu ķīmisko uzbrukumu pret saviem pilsoņiem, kam sekotu amerikāņu militārā atbilde. Maskavā uzskata, ka Vašingtonas paziņojumi liecina par ASV plāniem dot triecienu Sīrijas valdības spēku pozīcijām. Aprīlī amerikāņi īstenoja negaidītu raķešu uzbrukumu Sīrijas militārajai infrastruktūrai, sodot Damasku par iespējamu ķīmisko uzbrukumu, kurā dzīvību zaudēja desmitiem cilvēku, trešdien lasāms laikrakstā Diena.

Baltais nams pirmdienas vakarā izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka ASV ir "identificējušas Asada režīma potenciālu gatavošanos vēl vienam uzbrukumam ar ķīmiskajiem ieročiem, kas, iespējams, masveidā nogalinātu civiliedzīvotājus, to vidū arī nevainīgus bērnus". 

Parasti viena valsts citai valstij brīdinājumus par aizliegtu ieroču neizmantošanu neizsaka publiski, bet nodod pa diplomātiskajiem kanāliem, izdevumam The New York Times norādījis ASV Ieroču kontroles asociācijas vadītājs Derils Kimbols, piebilstot, ka pēdējo vismaz divdesmit gadu laikā šādus paziņojumus neatminas. Tas varētu liecināt, ka amerikāņu rīcībā patiešām ir informācija par Bašāra el Asada režīma gatavošanos ķīmiskajam uzbrukumam. Baltais nams gan nav paskaidrojis, kas liecina par šādiem plāniem.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kremlim esot nepieņemami Savienoto Valstu izteiktie draudi "Sīrijas leģitīmajai vadībai".

"Mūsu rīcībā nav informācijas par ķīmisko ieroču izmantošanas draudiem," Peskovs sacīja ziņu aģentūrai TASS. Viņš arī kategoriski iebilda pret apgalvojumiem, ka Sīrijas režīms gatavojot "kārtējo ķīmisko uzbrukumu", jo neesot veikta neatkarīga izmeklēšana, kas pierādītu Damaskas vainu iepriekšējos uzbrukumos. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 28. jūnija, numurā!

 

Top komentāri

zvirbulēns
z
Krievijas Federācijas de federalizēšana tuvojas, pazudīs valsts no kartes. viss uz labu!
vai peskova rīcībā
v
ir ziņas par "soda bumbām", kuras asada helikopteri met uz apdzīvotajām vietām? Ir jau vesels muzejs ar nesprāgušām. Viena no pēdējām konstrukcijām - sprāgstošā šļauka no reaktīvā mīnu traļa satīta mucā, pa malām sabāzta armatūra.
Zigis
Z
Sirijas prezidents negrib pielaist pie varas musulmanus. Kad Libija ari to gribeja ,tad Libijas prezidentu nogalinaja. Kas nu Libija labak,vieni musulmani slepkavo citus. Egipte militaristi nepielaida pie varas musulmanus.Tad tur butu tas pats ka tagag Sirija,jeb Libija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits