Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Aicinās skolēnus diskutēt par dzīves jēgu

Ar trīs nodarbību ciklu un aicinot skolēnus iesaistīties diskusijās par dzīves jēgu un citiem svarīgiem jautājumiem, no marta līdz novembrim sešās Rīgas skolās viesosies priesteri un teoloģijas maģistri, kas pārstāv Rīgas Augstāko reliģijas zinātņu institūtu (RARZI). 
RARZI pārstāvji skolēniem piedāvās trīs lekciju ciklu. Lekcijas ar nosaukumu Nāc, svinēsim svētkus! paredzētas 1. - 3. klašu skolēniem. To ietvaros bērni tiks iepazīstināti ar svētku kristīgām tradīcijām rotaļu un dziesmu veidā.

7.-9.klašu skolēniem cikla Kā veidot attiecības starp zēnu un meiteni? ietvaros jaunieši tiks aicināti izprast zēnu un meiteņu attiecību dziļāko jēgu un cilvēka dzīvības vērtību, skatoties filmu fragmentus un videoklipus, kā arī iesaistoties diskusijās, pavēstīja projekta pārstāve Lolita Ērgle.

Savukārt cikls Sarunas par eksistenciāliem jautājumiem paredzēts vidusskolēniem, un tā ietvaros jauniešiem tiks piedāvātas diskusijas ar nodarbību vadītājiem par sev nozīmīgiem jautājumiem.

"Mūsdienās jaunieši tiek bombardēti ar dažāda veida faktiem, stimuliem, pasaules uzskatiem, taču šajā lielajā informācijas gūzmā trūkst orientieru, kas palīdzētu saprast, kas ir labs un kas - slikts. Projekta mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar Rietumu kultūras pamatā esošajām kristīgajām vērtībām," informēja projekta vadītāja Lolita Ērgle.

RARZI pārstāvji projektu atklās, viesojoties Rīgas Kristīgajā vidusskolā un Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolā. 

Nodarbības skolēniem vadīs priesteri Aleksandrs Stepanovs un Sergejs Ivanovs, teoloģijas maģistre Terēze Druka, mūziķis Jānis Kurševs, NBS Aviācijas bāzes Ieroču nodaļas virsnieks Mareks Sivickis un daudzi citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi