Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Attīsta radošumu, kāpjot torņos un dzīvojot mežā

Vai Tu būtu gatavs pieņemt izaicinājumu izkāpt ārpus savas komforta zonas? Tikai trīs dienas. Sastapties aci pret aci ar saviem vājajiem punktiem, kā arī apzināties stiprās puses un pavarēt bailes no augstuma? Izrādās, ka Rīgā patiešām dzīvo jaunieši, kuri nebaidās iznākt priekšā, un, paralēli savām mācībām, studijām un darbiem, paspēj iesaistīties dažādās neformālās izglītības aktivitātēs, meklējot inovatīvus risinājumus ikdienas situācijām.

Trīs dienu laikā tika intervēti politiķi, kāpts 15 m augstajā Aldara tornī, dzīvots mežā, būvēti savi braucamrīki, meklēti līderi, veikti grupas darbi un daudzi citi uzdevumi. Šādi tika pavadīts laiks no 24.-26.martam, kad satikās 20 jaunieši vecumā no 14 – 24, gan skolēni, gan studenti, gan vienkārši piedzīvojumu meklētāji Eiropas Savienības Interregiva pārrobežu sadarbības programmas rīkotā projekta Iznāc priekšā! ietvaros. Pasākuma organizatori - biedrība Piedzīvojuma gars.

Kāds kāpj kalnos, kāds kandidē uz Jauniešu Kultūras departamenta amatu, kāds eksperimentē, neēdot gaļu jau trīs gadus, bet kāds ir iemācījies lieliski montēt filmas, tomēr visiem šiem jauniešiem ir viens mērķis – atrast līderi sevī, mācīties atbildību un ienest ikdienā radošus risinājumus caur piedzīvojumu.

Man bija iespēja vērot projekta Iznāc priekšā noslēguma pasākumu Bastejkalnā. Piedzīvojuma gara vadītie entuziasti bija sadalīti 2 komandās: Saulītes ar līderi Sanitu Kačanovu priekšgalā un Vāveru trijstūris ar līderi Mārtiņu Cinīti . Noslēguma uzdevums bija nobrauciens no Bastejkalna smailes ar pašbūvētu braucamrīku, kas izraisīja gan garāmgājēju interesi, gan arī prieku pašiem par saviem spēkiem. 

"Piekritu iesaistīties apmācībās Iznāc priekšā, jo gribēju kaut ko mainīt savos uzskatos, darbos, rīcībās un mainīt savu attieksmi pret lietām, kuras esmu baidījusies uzņemties vai sasniegt," atzina viena no projekta dalībniecēm, S.Kačanova. "Šajās dienās esmu ieguvusi fantastisku piedzīvojumu, pārvarēju savas lielākās bailes, uzkāpjot Aldara tornī, iemācījusies strādāt grupā, uzklausot un respektējot citu viedokļus," sacīja jauniete. 

"Šo dienu laikā esmu uzzinājis kādas īpašības ir nepieciešamas līderiem, kā organizēt pasākumus, daudz jaunus draugus, vairāk idejas. Iesaku jauniešiem savu brīvo laiku pavadīt dažādās nevalstiskajās organizācijās, uzņemties atbildību un vienkārši ticēt saviem spēkiem!" savukārt pavēstīja komandas Vāveru trijstūris līderis M.Cinītis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi