Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jaunieši raksta par atkarībām

Vēl līdz 9. maijam vietnē www.diena.lv/skolas-diena ikviens var izlasīt piecas labākās 10.-12. klašu skolēnu rakstītās esejas biedrības Go Beyond rīkotajā radošo darbu konkursā Jaunieši un atkarības. Eseja, kuru lasītāji visvairāk būs «šērojuši» sociālajos tīklos, saņems balvu no Bungee Sigulda.

Tikmēr konkursa žūrija jau noteikusi konkursa labāko darbu autorus divās vecuma grupās. Viņi saņems balvas no konkursa atbalstītājiem GlaxoSmithKline Latvia, Sigulda aizrauj!, Siguldas piedzīvojumu parka Mežakaķis, šķēršļu parka Tarzāns, kā arī papīrmākslas darbnīcas Viktora vēstules. 6.-9. klašu grupā labāko radošo darbu autori žūrijas vērtējumā ir Aleksandrs Ronis (Raiskuma internātpamatskolas 9. klase), Kristiāna Līna Jaunzeme (Liepājas 15. vidusskolas 8. klase) un Liāna Ivanovska (Raiskuma internātpamatskolas 9. klase). Savukārt 10.-12. klašu grupā labākie ir Tatjana Čornija (Daugavpils Valsts ģimnāzijas 11. klase), Katrīna Strazde (Vaiņodes vidusskolas10. klase) un Gundega Vīnakmene (Jaunpils vidusskolas 11. klase).

Konkursā kopumā tika iesūtīti 84 radošie darbi, kuros skolēni pauda savas pārdomas un pieredzi par jauniešu attiecībām ar dažādām atkarībām. Lielāku atsaucību šis konkurss guva 8. līdz 11. klašu skolēnu vidū. Radošie darbi tapuši visā Latvijā, bet aktīvākā skola bija Druvas vidusskola, no kuras tika iesūtīti 16 darbi. Konkursa žūrija no biedrības Go Beyond un GlaxoSmithKline Latvia vērtēja jauniešu eseju un miniatūru oriģinalitāti, argumentētu autora viedokli, faktu vai situāciju izklāstu un pareizrakstību.

Sīkāk par konkursu: www.runajotparalkoholu.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi