Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LIZDA padome no IZM pārstāvjiem nesagaida profesionālu sarunu par Ķīļa plānotajām reformām izglītībā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome trešdien tikšanās laikā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem tā arī nesagaidīja profesionālu sarunu, kurā bija iecerēts izrunāt aktuālos jautājumus saistībā ar ministra Roberta Ķīļa plānotajām reformām izglītībā.

Arodbiedrības priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško sanāksmes noslēgumā netaupīja ministrijas pārstāvjiem veltītus skarbus vārdus, uzsverot, ka uz tikšanos ieradušies profesionāli cilvēki, kas dienu no dienas saskaras ar izglītību, tādēļ bija gatavi saturīgai sarunai.

"Šodien mēs dzirdējām ūdens gabalu atreferējumu, lai arī bijām gatavi profesionālai sarunai. Mēs esam daudz gatavāki iesaistīties pasākumu īstenošanā, nekā patlaban saņemam informāciju. Ir jābūt lielākai konkrētībai, lai cilvēki, kuriem nāksies īstenot reformas, iesaistītos," uzsvēra Mikiško.

Ministra biroja vadītāja Nellija Titova sanāksmes dalībniekiem klāstīja, ka pēc Ķīļa ieceres tiek veidotas piecas ekspertu darba grupas, kas vērtēs un izstrādās detalizētu un aprēķinos balstītu reformu piedāvājumu vispārējā, profesionālajā un augstākajā izglītībā.

Pirmā grupa ir vispārējās izglītības darba grupa, kas jau decembrī sākusi darbu, bet šonedēļ uz pirmo tikšanos, iespējams, sanāks augstākās izglītības un zinātnes darba grupa, tuvākajā laikā darbu sāks arī sporta darba grupa, kā arī profesionālās izglītības un mūžizglītības darba grupa. Pēdējā grupa veltīta Kohēzijas fonda jautājumiem, taču šī grupa patlaban vēl netiek veidota, stāstīja Titova. Plānots, ka darba grupas ar saviem secinājumiem klajā nāks marta beigās vai aprīļa sākumā.

Valsts sekretārs Mareks Gruškevics savukārt skaidroja, ka reformas tiks veiktas arī ministrijā.

Tomēr LIZDA padome no IZM pārstāvju puses trešdien nesaņēma atbildes uz daudziem jautājumiem, kas bija iepriekš sagatavoti un nosūtīti ministrijai. LIZDA priekšsēdētāja akcentēja, ka no IZM puses šodien skaidri neizskanēja ne problēma, ne mērķis, kā problēmu risināt.

No arodbiedrības puses izskanēja arī viedoklis, ka pirms reformu veikšanas būtu nepieciešams definēt saturu, ko vēlas, lai bērniem māca. Mācību saturam vajadzētu būt atbilstošam 21.gadsimtam, un tam vajadzētu būt orientētam uz attieksmi un prasmēm.

LIZDA cer, ka nākamā tikšanās, kas ar ministru tiek plānota februārī, būs daudz profesionālāka un tiks sniegtas jau daudz konkrētākas atbildes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi