Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Skolēni uzskata - karjera atkarīga no izglītības iestādēs iegūtajām zināšanām

Lielākā daļa jeb 84% Rīgas skolēnu 14-18 gadu vecumā ir gatavi maksāt par turpmākās izglītības iegūšanu, liecina Starptautiskās Komerciālās profesionālās un vispārējās izglītības vidusskolas veiktais pētījums, kurā tika aptaujāti 313 jaunieši no vispārējās un profesionālās izglītības iestādēm.

Galvenais, pēc kā skolēni izvēlas izglītības iestādi, ir tajā apgūstamā mācību programma (68%), taču 18% respondentu svarīgākā šķiet iestādes reputācija, 8% - tās izdevīgā atrašanās vieta. Interesanti, ka tikai 51% skolēnu atzinuši, ka viņu pašreizējā mācību programma atbilst tai profesijai, kurā viņi vēlētos strādāt nākotnē, pārējie pārliecināti, ka patlaban apgūstamā mācību viela karjerā nenoderēs.

Tajā pašā laikā jauniešu vairākums uzskata, ka karjera atkarīga tieši no izglītības iestādē iegūtajām zināšanām un prasmēm. Skolēni gribētu sākt strādāt algotu darbu vidēji jau no 19 gadu vecuma, 57% ir jau izlēmuši, kurā jomā to vēlētos darīt. Cerība nākotnē strādāt labā darbā dod arī vislielāko motivāciju labi mācīties, apgalvo jaunieši. Savukārt galvenais kritērijs, izvēloties profesiju, pēc skolēnu domām, ir tās atbilstība cilvēka interesēm (63%). 15% uzskata, ka noteicošais ir profesijas popularitāte sabiedrībā, bet 11% raugās uz atalgojuma līmeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi