Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Skolēnu pašpārvaldes dalīsies pieredzē

Trešdien, 28. martā, Rīgā no risināsies galvaspilsētas skolēnu pašpārvalžu atvērto durvju diena, kuras ietvaros rīdzinieki ar savu pieredzi iepazīstinās Latvijas pilsētu un novadu skolēnu pašpārvalžu pārstāvjus. Atvērto durvju diena Rīgā, Kaņiera ielā 15 sāksies plkst. 10.30.

Dalību Rīgas skolēnu pašpārvalžu atvērto durvju dienā pieteikuši vairāk nekā 30 skolu pašpārvalžu prezidenti, 25 konsultanti no 100 izglītības iestādēm, būs pārstāvētas Latvijas deviņas lielās pilsētas. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja iesaistīties vairākās darba grupās, lai runātu par skolēnu pašpārvaldes tēla veidošanu sabiedrībā, par skolēnu īstenotajiem projektiem, par pēctecības nodrošināšanas svarīgumu katrā skolā, par komandas darbu pašpārvaldēs.

Tāpat tiks pārrunāta veselīga dzīves veida popularizēšana skolēnu vidū, dažādu pašpārvalžu īstenotās aktivitātes pilsētā, kā arī Izglītības un zinātnes ministrija plānotās reformās no skolēnu skatu punkta.

„Skolēns skolas solā nopietni un smagi strādā, jo tieši šeit viņš sagatavo sevi sabiedriskajai un darba dzīvei. Skolas laiks ir viens no atbildīgākajiem posmiem katra cilvēka dzīvē, jo tas ieliek pamatus visam turpmākajam un nākotnei,” atzina pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Ideja par šādu pasākumu radās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Jaunatnes nodaļai un Valsts izglītības satura centra speciālistiem, kas atzinīgi novērtējuši Rīgas skolēnu pašpārvalžu darbību un iepriekš organizētos starppilsētu jauniešu seminārus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi