Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Baronos ar Ukrainas rūdījumu. Saruna ar basketbola treneri Agri Galvanovski

Piesaistot treneri Agri Galvanovski, klubs Barons/LDz apliecinājis, ka iepriekš izvirzītie mērķi pāris gadu laikā cīnīties par augstākajām Latvijas čempionāta vietām nav bijusi tukša runāšana vien. Samērā neilgajā trenera karjerā madonietis jau ne reizi vien pierādījis, ka spēj sasniegt labu rezultātu pat ar ierobežotiem līdzekļiem.

Tā viņš ar mazpieredzējušo BK Ventspils komandu 2009. gadā negaidīti izcīnīja Latvijas čempiona titulu, pēc tam divreiz līdz bronzas godalgām aizveda Liepājas komandu un Ukrainā vienu no pieticīgākajām komandām MBC Mykolaiv ieveda izslēgšanas turnīrā.

Sākums pie Baronu stūres gan nav bijis viegls, jo tikai svētdien izdevās pārtraukt piecu zaudējumu sēriju. «Šobrīd komandā daudz ko mainām - spēlētājus, taktiku. Arī man vēl jāpielāgojas spēlētājiem. Piemēram, Ukrainā man nebija kārtīga centra spēlētāja, tāpēc vairāk strādāju uz pikenrola sadarbību, bet tagad zem groza man ir pieredzējušie Kaspars Kambala un Mateo Kedžo, tāpēc tā taktika vairāk jāpielāgo šiem spēlētājiem, lai izceltu viņu labākās īpašības. Uzskatu, ka komanda nav vajadzīgajā kondīcijā, tāpēc piesaistīju arī Māri Bružiku, kurš šobrīd ļoti daudz strādā, lai uzlabotu fizisko gatavību. Šī iemesla dēļ arī vēl ir pamatīga fiziskā bedre un vairākas reizes spēles gaitā saplīsām, liekot cilvēkiem pasmaidīt par trim un četriem gūtiem punktiem ceturtdaļā. Tas ir tīri uz pašreizējās fiziskās kondīcijas rēķina.

Tātad sniegums šajās spēlēs ir tāds, kādu gaidījāt?

Skaidrs, ka gribējās un bija plānotas arī uzvaras šajās pirmajās spēlēs. Piecu zaudējumu sērija bija nepatīkama, taču komanda sāk saprast, ko no tās gribu, leģionāri sāk iekļauties tajā. Pagaidām nav nepieciešamās enerģijas, ātri pagurstam. Jābūt kondīcijai, lai varētu presingot, varētu skriet. Ja to nevaram, tad nevaram spēlēt agresīvu basketbolu.

Kā izveidojās sadarbība ar Baronu/LDz?

Patiesībā mēs par sadarbību sākām runāt jau vasarā. Barons izrādīja interesi, taču man vēl bija līgums uz šo sezonu ar Nikolajevas klubu. Viņi solīja, ka viss būs kārtībā, es noticēju un aizbraucu. Principā jau varēju palikt arī šeit. Ar aģenta starpniecību kaut kāds kontakts bija visu sezonas pirmo pusi. Kad Nikolajevā trešo mēnesi pēc kārtas turpinājās finansiālas problēmas, nolēmām, ka jābrauc mājās. Nebija jēgas gaidīt labākus laikus Ukrainā. Jāņem vērā, ka tur tomēr ir milzīgas problēmas ar visu to politisko situāciju, un nekādu gaismu tuneļa galā neredzēju. Kluba vadība arī lūdza, lai atvieglotu tā finansiālo situāciju, meklēt citas komandas vairākiem vadošajiem spēlētājiem. Tam pašam Gļebovam un Burenko, kuri šobrīd arī ir Baronā.

Vai tava vīzija pie Barona/LDz stūres sakrīt ar kluba redzējumu un cīņu par titulu triju gadu laikā?

Jā. Ir izstrādāts trīs gadu plāns. Ar kluba prezidentu Ivo Zonni runājām, ka šogad vajadzētu ieskrieties, optimizēt sastāvu tā, lai jau izveidotu kodolu nākamajai sezonai. Tajā tad arī mērķi būs nopietnāki, bet vēl pēc sezonas - pavisam augsti. Tomēr es kā treneris sev vienmēr esmu uzstādījis augstus mērķus. Negribu būt autsaiders. Noteikti centīsimies tikt izslēgšanas turnīrā un cīnīties par medaļām. Redzēsim, vai paspēšu izveidot tik spēcīgu komandu, jo palikuši jau vairs tikai četrarpus mēneši. Nebūs vienkārši.

Kā, tavuprāt, mainījies čempionāta līmenis šajos divarpus gados, kopš neesi strādājis Latvijā?

Līmenis noteikti ir audzis diezgan strauji. Tie paši liepājnieki, ar kuriem savulaik strādāju, jau ir nobrieduši spēlētāji. Iepriekš VEF un Ventspils bija tālu visiem priekšā, bet šosezon daudzi klubi viņus ir noķēruši un var jau uzvarēt. Ne tā, ka sērijā, taču atsevišķās spēlēs tā pati Liepāja un Jēkabpils jau ir pierādījusi, ka var līderus pārspēt. Manuprāt, tas noticis kvalitatīva sporta skolu darba dēļ, jo arvien vairāk līgā ienāk jauni, labi sagatavoti spēlētāji,

 

Visu sarunu ar treneri Agri Galvanovski lasiet pirmdienas, 19.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Agris Galvanovskis

Basketbola treneris
Dzimis: 1972. gadā Madonā
Kā spēlētājs pārstāvējis VEF Rīga, ASK Rīga, Princips, Brocēni, Bonus, Metropole, Gulbenes Buki
Trenera karjera: Gulbenes Buki (2003.-2006.), BK Ventspils (2006.-2008. trenera asistents, 2008.-2010. galvenais treneris), Liepājas lauvas (2010.-2012.), MBC Mykolaiv, Ukraina (2012.-2014.), Barons/LDz (kopš 2014.)
Vadījis Latvijas U-20 izlasi 2008. (11. vieta) un 2011. gada (8. vieta) Eiropas čempionātā, valstsvienības trenera asistents 2010.-2011. gadā
Sasniegumi: divkārtējs Latvijas čempions (1993. gadā kā spēlētājs, 2009. gadā kā treneris)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi