Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Favorīti aptur debitantus

VEF Rīga iegrožo Zeļļu uzbrukumu un nonāk pusceļā pēc titula.

Izrāviens izšķirošās ceturtdaļas sākumā ļāva VEF Rīga basketbolistiem nosargāt spēles iniciatīvu un ar uzvaru izbraukumā spert otro soli pretī savam vienpadsmitajam titulam. Jāņa Gailīša vadītā komanda pirmdien sporta namā Daugava ar 82:66 pārspēja Rīgas Zeļļus un panāca 2-0 Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā līdz četrām uzvarām.

Lai gan starp pirmajām finālspēlēm bija trīs brīvas dienas un uz rezervistu soliņa atgriezās Alberts Putāns, VEF Rīga turpināja izmantot septiņu spēlētāju rotāciju – Pēterim Pinnim laukumā tika atvēlētas vien divas minūtes. Tas gan nepatraucēja jau no pirmajām minūtēm pārņemt iniciatīvu un būt vadībā teju visas spēles garumā. Rīgas Zeļļus līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam spēlē noturēja viesspēlētāju sniegums. Īpaši izcēlās Kamaka Hepa, kurš uzbruka ar augstu precizitāti. Aizejam Osbornam un Džordanam Hanteram nebija sekmīgākā spēle, tomēr viņi tik un tā spēlēja rezultatīvāk par pašmāju basketbolistiem. Pievīla arī disciplīna, jo vefiešu izšķirošā izrāviena laikā pēc pārkāpuma tehnisko piezīmi nopelnīja Zeļļu pamata saspēles vadītājs Toms Skuja, kuram spēle beidzās pāragri. Ar līdzīgu gājienu pāris minūtes iepriekš izcēlās arī VEF Rīga aizsargs Šons Paipss, tomēr viņš komandu atstāja labākā situācijā – ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Pēdējās minūtēs viesi gana pārliecinoši nosargāja komfortablu pārsvaru un nostādīja LBL jaunpienācējus neapskaužamā situācijā. Lai kļūtu par čempioniem, Zeļļiem nu jāuzvar četras no atlikušajām piecām spēlēm finālā.

Sērija ceturtdien un svētdien turpināsies citos galvaspilsētas laukumos – Rimi Olimpiskajā centrā un Arēnā Rīga, kur savu otro mājas spēli finālā aizvadīs Zeļļi. Komandai gan būs jāpapūlas, lai nedotu iespēju VEF Rīga tieši šajā spēlē kronēt sevi par čempioniem. 

Cīņu par bronzas godalgām ar pārliecinošu uzvaru iesācis BK Ventspils, kas savā laukumā guva 101 punktu pret BK Liepāja. Šī sērija ritēs līdz kādas komandas trim uzvarām un otrdien turpināsies Liepājā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi