Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas U-20 basketbolistes cīņu par atgriešanos Eiropas čempionāta A līgā sāk ar zaudējumu

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase ceturtdien pirmajā Eiropas čempionāta B divīzijas mačā ar rezultātu 59:67 (18:15, 18:19, 12:14, 11:19) piekāpās Čehijas vienaudzēm. 

Mača sākumā čehietes izvirzījās vadībā ar 11:6, tomēr turpinājumā Latvijas izlase pārņēma iniciatīvu un otrās ceturtdaļas vidū jau atradās priekšā ar 30:20. Tomēr pārsvaru latvietes nostiprināt nespēja un pēc puslaika bija vadībā vairs tikai ar 36:34. 

Trešā ceturtdaļa aizritēja līdzīgi, un pēc tās rezultāts vēl bija 48:48, tomēr pēdējās desmit minūtēs pretinieces bija ievērojami pārākas un Latvija turnīru uzsāka ar neveiksmi. 

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 11 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Paula Tomsone. 

Pērn Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā palika vien 15.vietā, tāpēc šovasar tai jācīnās par trim ceļazīmēm uz spēcīgāko komandu grupu. 

Šosezon Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā cīnās deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija -, kas līdz 14.jūlijam aizvadīs viena apļa turnīru.

Čehijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā nav spēlējusi jau kopš 2009.gada. 

Kā ziņots, Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs kā pēdējās no kandidātu saraksta atskaitīja Kristu Brīdiņu, Katrīnu Epneri un Daigu Kuzmani. 

Sastāvā iekļautas astoņas basketbolistes, kurām jau ir Eiropas U-20 čempionāta pieredze, bet desmit meitenes šajā vecuma grupā Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad. 

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas basketbolistes aizvadīja 12 pārbaudes spēles, tiekot pie sešām uzvarām.

Sagatavošanās cikla sākumposmā Latvijas U-20 izlase izcīnīja trīs uzvaras pret Ukrainas vienaudzēm, divreiz zaudēja Krievijas U-20 valstsvienībai un divas reizes piekāpās Igaunijas pieaugušo valstsvienībai. Savukārt pēc tam trijās spēlēs divreiz tika pieveikta arī Lietuvas U-20 izlase un divos mačos dalītas uzvaras uz pusēm ar Polijas studentu izlasi. 

Zīmīgi, ka Ukrainas, Krievijas un Lietuvas U-20 izlases startē spēcīgākajā A divīzijas turnīrā, bet polietes gatavojās startam pasaules studentu Universiādē. 

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:
Asnāte Fomina (RTU/"Merks"), Kate Krēsliņa ("Kolibri"/"47.vsk."), Ilze Jākobsone, Ance Aizsila, Renāte Reine, Paula Tomsone, Guna Lagzdiņa (visas - "TTT Rīga"), Kate Aizsila, Paula Langina, Liene Stalidzāne, Vineta Bīriņa (visas - "TTT Juniores") un Sabīne Dukāte (Mariampoles "Sūduva", Lietuva).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi