Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Priekšplānā pašu sniegums

Latvijas basketbolisti ar uzvaru pār Bulgāriju var nodrošināt ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

Labi paveikts mājasdarbs ļauj Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai ar lielu pārliecību gatavoties izšķirošajam cēlienam 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Roberta Štelmahera vadītā komanda ir apņēmības pilna dalību finālturnīrā nodrošināt jau sestdien ar revanšu Bulgārijai, bet, ja neizdosies uzvarēt ar nepieciešamo vismaz septiņu punktu pārsvaru, "rezerves patrona" būs pirmdien paredzētā cikla noslēguma cīņa pret grieķiem.

"Manā rīcībā ir visi labākie Latvijas spēlētāji," ar platu smaidu treneris Roberts Štelmahers atkārto frāzi, ko teicis, šķiet, pirms katra valstsvienības sabraukuma. Tiesa, šoreiz tik tiešām valstsvienības vadībai izdevies sapulcināt spēcīgāko sastāvu, kāds šajā ciklā bijis, tostarp piektdien tiek gaidīti ierodamies arī Jānis Timma un Dairis Bertāns no Maskavas apgabala kluba Himki, lai gan iepriekš Eirolīgas basketbolistu piesaistīšana ieilgušā ULEB un FIBA konflikta dēļ sagādājusi lielākās galvassāpes.

"Labvēlīgi sakrita vairāki faktori – kluba situācija, Eirolīgas spēļu kalendārs un, pats galvenais, spēlētāji paši to ļoti gribēja," lakoniski situāciju laikrakstam Diena skaidroja Latvijas izlases koordinators Emīls Toms. Ambiciozais Himki ļoti neveiksmīgi aizvada sezonu Eirolīgā un Vienotajā līgā, turklāt noprotams, ka klubam radušās arī finansiāla rakstura problēmas. "Piesaistīt citus Eirolīgas spēlētājus iespēju īsti nebija. Jānim Strēlniekam (no Maskavas CSKA – aut.) Eirolīgā ir spēle 19. februārī, tāpēc mēs pat nevarētu paspēt viņu pieteikt, bet Rolanda Šmita pārstāvētajam Barcelona nedēļas nogalē paredzētas čempionāta spēles Spānijā," skaidroja Toms. Nav mazsvarīgi, ka jau no pirmās treniņu dienas valstsvienībā ir nesenais Eirolīgas spēlētājs Rihards Lomažs, kurš nu ir pārcēlies uz Vācijas bundeslīgu. Emīls Toms apstiprināja, ka kopā ar Bulgārijas komandu Rīgā ir ieradies naturalizētais amerikānis Dī Bosts, kurš bija starp galvenajiem vaininiekiem Latvijas komandas klupienā otrajā pagarinājumā pirmā riņķa spēlē pretinieku laukumā (104:110), taču praktiski neiespējama ir konkurentu Eirolīgas zvaigznes Aleksandra Vezenkova ierašanās. "Viņi pat nav pieteikuši FIBA, ka Vezenkovs varētu pievienoties komandai "burbulī". Lai tajā iekļūtu, tomēr ir jāiziet noteikta procedūra. Kopumā par bulgāriem patiesībā pat neinteresējamies. Skatāmies uz sevi. Redzam, ka viesnīcā mums viņi garām paiet, bet nepārdzīvojam par to, ko viņi dara," Toms uzsver, ka Latvijas komandā šobrīd visi koncentrējas saviem uzdevumiem.

Protams, valstsvienības treneri ir lietas kursā par Bulgārijas komandas gaitām. Konkurenti savu treniņnometni varēja sākt jau pagājušajā ceturtdienā, turklāt nedēļas nogalē, iztiekot bez līdera Bosta, aizvadīja divas pārbaudes spēles pret vietējiem klubiem Rilski sportist (85:86) un Plovdivas Akademik (83:70). "Tas ir neatsverami, ka komanda var nospēlēt divas spēles, kurās treneri var redzēt komandu un viņi paši – saspēlēties. Mums tādu privilēģiju nav, bet mums ir labi spēlētāji, kuri būs gatavi iet un cīnīties par katru laukuma metru," Latvijas Basketbola savienības pārstāvjiem norādījis Štelmahers.

Latvijas komandai sestdien pret Bulgāriju derēs tikai uzvara. Atspēlējot pirmajā spēlē iekrāto sešu punktu deficītu, tiks nodrošināta ceļazīme uz finālturnīru, bet mazāka pārsvara gadījumā pēdējā kārtā būs jāpieveic Grieķija vai arī jācer uz Bulgārijas zaudējumu Bosnijai. Spēle sestdien Arēnā Rīga pulksten 19.30 sāksies bez skatītāju klātbūtnes. Tās tiešraide paredzēta TV6.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi