Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Brieža cīņas atzīšanai nokārtotas visas Pasaules Boksa padomes prasības

 Latvijas labākā boksera Maira Brieža pārstāvji nokārtojuši visas Pasaules Boksa padomes (WBC) prasības, lai latvieša cīņa pret nigērieti Olanrevaju Durodolu tiktu oficiāli atzīta, aģentūru LETA informēja sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Kā zināms, Latvijas Boksa federācija (LBF) atteikusies izsniegt licenci 14.maijā gaidāmajai cīņai, kurā Briedis "Arēnā Rīga" sacentīsies ar Durodolu. LBF aicināja WBC neatzīt šī dueļa rezultātus, jo organizāciju aizvainojis, ka bokseris viņus neiesaista. Šīs cīņas uzvarētājam plānots kļūt par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Pēcāk kļuva skaidrs, ka, lai cīņa varētu notikt, tās organizatoriem jāizpilda vairāki WBC noteikumi, no kuriem visi tagad ir izpildīti.

"Pēdējais no nosacījumiem - apmaksāt rēķinu par cīņas norisi - ir izpildīts, un maksājums pieņemts, tādējādi apliecinot cīņas atbilstību no WBC puses," pauda Brieža menedžeris un cīņas organizators Alberts Hačaturovs jeb Als Siesta.

Tagad WBC ir atbildīga par tiesnešu nozīmēšanu uz sacensībām, savukārt medicīniskās prasības, svēršanos un sacensību kārtību cīņas organizatori īsteno saskaņā ar tās noteikumiem. Tiesības veikt dopinga kontroli Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) piešķīrusi Latvijas Profesionālā boksa komisijai (LPBK).

Kā zināms, nesaņēmuši LBF atbalstu, Brieža atbalstītāji nolēma dibināt savu boksa jumtorganizāciju - 4.aprīlī izveidota LPBK, par kuras vadītāju tika iecelts Guntars Varnelis.

Gatavojoties cīņai ar Durodolu, Briedis aizvada ļoti nopietnu treniņu procesu, kas ietver gan individuālo darbu ar treneriem, gan sparingus ar nigērietim līdzīga stila partneriem. "Attīstām taktiku un ātrumu, aizvadām vairākus treniņus dienā un nepārtraukti ieviešam tajos dažādību, lai nepierastu pie rutīnas. Mairis pašlaik ir izcilā formā, es esmu pārliecināts par viņu," stāsta Brieža treneris Sandis Kleins.

Tā kā tituls atņemts līdzšinējam čempionam WBC versijā krievam Dmitrijam Drozdam, kurš guvis traumu, tiks aizvadītas divas cīņas, kurās noskaidros pretendentus, kas kvalificēsies duelim par čempiona titulu. Brieža un Durodolas dueļa uzvarētājs spēkosies pret Ilungu Makabu no Kongo vai Toniju Beljū no Lielbritānijas, kuri savā starpā noskaidros otru obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā.

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis savā profesionālajā karjerā 19 cīņās guvis 19 uzvaras, 16 reizes pretinieku nokautējot. Tikmēr 35 gadus vecais Durodols 24 cīņās guvis 22 panākumus, turklāt 20 reizes spējis uzvarētos dueļus noslēgt priekšlaicīgi.

Savā iepriekšējā cīņā Durodols novembrī uzvarēja vienu no populārākajiem krievu bokseriem Dmitriju Kudrjašovu, kurš pirms tam bija uzvarējis visos 18 karjeras dueļos. Turklāt šo uzvaru Durodols guva "pretinieka laukumā" Kazaņā, nopelnot WBC Sudraba jostu.

Profesionālajā boksā Durodols debitēja tikai 2011.gadā, bet amatieru karjerā viņa spilgtākais sasniegums ir dalība 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagās, un tieši tajā latvietis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru. Savā iepriekšējā cīņā Briedim februārī "Arēnā Rīga" ļoti pārliecinoši izdevās sakaut Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru, kļūstot par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) starpkontinentālās čempiona jostas īpašnieku smagajā svarā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi