Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Divas cerības desmit gadiem

Regulāra dalība olimpiskā triatlona distancē Eiropas kausa junioru posmos un augstvērtīgi rezultāti – galvenie iemesli, kāpēc Daniela Leitāne un Savēlijs Suharževskis uzskatāmi par pašmāju triatlona galvenajām cerībām. Abi Latvijas rangu līderi tēmē uz dalību olimpiskajās spēlēs, liekot vietējās triatlona saimes pārstāvjiem par sevi runāt kā par galvenajiem varoņiem gan tagadnē, gan pārskatāmā nākotnē.

Abi spēcīgākie mūsu valsts junioru vecuma triatlonisti sevi skaļi pieteica jau pagājušajā gadā. Dobelniece Leitāne kļuva par pirmo latvieti, kura uzvarēja Eiropas kausa posmā junioriem. Pērn Lietuvā viņa bija labākā 18 finišu sasniegušu dalībnieču konkurencē. Pēdējais aspekts nav pieminēts veltīgi. Spriežot pēc iegūtajām vietām, šosezon viņai klājies mazliet pieticīgāk. Bet, ja vērtē, cik konkurenšu atstātas aiz muguras, ir vērojams progress. Šosezon viņas labākais rezultāts Eiropas kausā ir 5. vieta septembrī Rumānijā, bet tradicionālajā Rīgas triatlonā augustā dobelniecei bija 10. labākais rezultāts 25 dalībnieču konkurencē. Turklāt jāpatur prātā, ka tas viss 16 gadu vecajai Danielai padevies sacensībās ar divus gadus vecākām konkurentēm. Un ir vērojama pozitīva rezultātu attīstības dinamika. Pirms gada pirmā vieta Lietuvā nāca ar gandrīz sešas minūtes sliktāku rezultātu nekā šogad Rīgā, kur vietējie skatītāji Vanšu tilta apkaimē neļāva nokārt degunu distances gaitā un dzina uz priekšu pat pēc neveiksmīgi aizvadītās peldēšanas distances – no ūdens Leitāne izkāpa tikai 20. vietā, pārējās pozīcijas atkarojot uz divriteņa un skriešanā. Interesanti, ka Daniela savulaik iesaistīta triatlonā ar viltu – vecāki piesolījuši atlīdzībā mobilo telefonu, bet nu jau viņa strādā mērķtiecīgi pēc pašas vēlmes un nav dzenama uz priekšu ar mieru.

Pa augšupejošu līkni iet arī gadu vecākais valmierietis Suharževskis. Šogad Rīgas triatlonā uzrādītais rezultāts 57 minūtes un trīs sekundes ir karjeras labākais šajā distancē, turklāt, kā uzreiz pēc finiša atzina pats jaunietis, bija vēl neliela rezervīte, kas netika izmantota skriešanas distances sākumā. Tiesa, ne tik labi Savēlijam sokas ārzemēs, kur konkurencē ar apmēram tāda paša līmeņa pretiniekiem rezultāti ir sliktāki. Rumānijas posmā viņam 22. vieta un sešas minūtes sliktāks rezultāts, Nīderlandes posmā jūlijā – 36. vieta un divarpus minūšu deficīts attiecībā pret personisko rekordu.

Ja Daniela var uzkavēties junioru līmenī vēl pāris gadu, citādā situācijā ir Savēlijs, kam martā apritēs jau pilni 19 gadi. Tad arī būs jādomā par pakāpenisku iekļaušanos pieaugušo konkurencē, mēģinot junioru vecumā uzrādīto potenciālu īstenot arī pie īstiem vīriem un garākās distancēs. Un ne jau Latvijas mērogā, kur abi mūsu juniori ir pārliecinoši nacionālā ranga līderi. Danielai un Savēlijam priekšā piedzīvojumiem bagāti un aizraujoši nākamie gadi, jo būtībā šiem diviem junioriem jākļūst par celmlaužiem, kuri pirmie no Latvijas ar mūsu platuma grādos raksturīgajām īsajām vasarām izcīna olimpiskās ceļazīmes. Talants un nepieciešamais atbalsts viņiem ir. Pārējais ir tikai viņu pašu mērķtiecības, disciplinētības un laika jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi