Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jāšanas sporta sacensības Baltic Open 2012 pulcē lielu dalībnieku skaitu

No 20. līdz 22. jūlijam biedrības Jauno jātnieku skola sporta bāzē Zustrenes Inčukalnā risinājās jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšānā Baltic Open 2012, kurās startēja visu trīs Baltijas valstu sportisti dažādās sportistu un zirgu vecuma konkurencēs – kopā 13 maršrutos. Jauno jātnieku skolai šis ir vērienīgākais gada notikums. Šogad sacensībās piedalījās vairāk nekā 80 sportistu ar vairāk nekā 240 zirgiem.

Sacensību galvenajā maršrutā ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu uzvarēja Lietuvas sportists Andriuss Petrovs ar zirgu Contendro II, arī otrajā vietā lietuvietis – Zigmants Šarka ar zirgu Ars, bet trešais – Kristaps Neretnieks ar zirgu Caramsin no Limbažu Jātnieku kluba.

Sacensību galvenajā maršrutā – Citadeles balvas izcīņā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem startēja 38 dalībnieki. Septiņiem pamatdistanci izdevās veikt bez soda punktiem. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja Lietuvas sportists Andriuss Petrovs ar zirgu Contendro II, veicot saīsināto distanci bez soda punktiem un 39,83 sekundēs. Nekļūdīgs bija arī viņa komandas biedrs Zigmants Šarka ar zirgu Ars, taču pavadīja maršrutā vairāk laika – 51,69 sekundes – un ieguva otro godalgu. Trešajā vietā Latvijas sportists no Limbažu JK Kristaps Neretnieks ar zirgu Caramsin – četri soda punkti (s.p.)/40,97 s, sestajā vietā Andis Vārna ar zirgu Lerida (SK Quattro) – astoņi s.p./38,47 s, septītā Tija Alīse Jurjāne ar zirgu Lord Picasso (JSK Kriķi) – astoņi s.p./46,24 s.

Visvairāk augstākā kaluma godalgu sacensībās izcīnīja Lietuvas sportists Andrius Petrovas – kopā viņa kontā piecas uzvaras, viņš triumfēja arī sacensību galvenajā maršrutā svētdien. “Esmu ļoti apmierināts ar saviem rezultātiem šeit, Inčukalnā. Sevišķi priecājos par to kā sevi parādīja  Contendro II, ar viņu uzvaras izcīnīju katru dienu, viņam arī viena otrā vieta. Ļoti patika sacensību organizācija, maršruti un interesantās balvas – svētdien, piemēram, papildus naudas balvām ieguvu arī 400 olas un investīciju zeltu! Inčukalns ir ļoti izdevīgā pozīcijā ģeogrāfiski – izdevīgi atbraukt gan mums, gan igauņiem, novēlu organizātoriem saglabāt radošo dzirksti, ar kādu šeit sacensības tiek organizētas,” saka viens no vadošajiem Lietuvas sportistiem A.Petrovas.

“Galvenajā sacensību maršrutā izcīnīju trešo vietu. Tas ir labs rezultāts, un arī kopumā esmu ar sacensībām ļoti apmierināts, tās bija labi organizētas. Kopā startēju ar desmit zirgiem, un izcīnīju  vairākas godalgotās vietas. Bet galvenais, ka zirgi guva vērtīgu pieredzi, startējot labi sarīkotās sacensībās,” saka Kristaps Neretnieks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi