Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvijas jātnieki Pasaules kausa posmā Igaunijā izcīna godalgotas vietas

Nedēļas nogalē Igaunijā, Ruilā notika Pasaules kausa izcīņas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā (CSI2*-W Ruila) otrās kategorijas sacensības, kurās startēja arī septiņi Latvijas jātnieki un izcīnīja vairākas godalgotas vietas.

Pirmajā dienā jau pirmajā sacensību maršrutā divās fāzēs līdz 130 cm trīs no sešām godalgotām vietām Latvijai – otro vietu ar ķēvi Chandra H izcīnīja Ģirts Bricis (24.18 sek / 0s.p.), ceturtajā ierindojās Lauma Birzniece ar Calistro (24.84 sek / 0s.p.), bet piektajā vietā Ģirts Bricis ar Artus (25.18 sek / 0s.p.).

Klasiskajā maršrutā līdz 135cm godalgoto trešo vietu izcīnīja Kristaps Neretnieks ar Ishor II, abiem bija ātrākais pārlekšanas laiks, tomēr viens gāzts šķērslis liedza izcīnīt uzvaru (29.35 / 4s.p.).

Tomēr sestdien Latvijas himna skanēja tieši Kristapam Neretniekam un Ishor II, jo abi izcīnīja uzvaru ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 135 cm (52 sek / 0s.p.), bet Lauma Birzniece ar Calistro šajā maršrutā izcīnīja ceturto vietu (57.10 sek / 0s.p.).

Sestdienas klasiskajā maršrutā līdz 145 cm vēl viena godalgota vieta Latvijai -  ceturto vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Artus, pārlekšanai pēc pamatmaršruta kvalificējās vienpadsmit sportiskie pāri, pārlekšanas maršrutu Ģirts Bricis veica bez soda punktiem un bija ceturtais ātrākais (32.93 sek / 0s.p.)

Ģirtam Bricim ar ķēvi Chandra H vēl vienu otro vietu (53.23 / 0s.p.) ātruma maršrutā līdz 135 cm atnesa arī trešā sacensību diena. Sesto vietu šajā maršrutā izcīnīja Lauma Birzniece ar zirgu Calistro (58.11 sek / 0s.p.)
Kopā Pasaules kausa izcīņas posmā Igaunijā bija pārstāvētas septiņas valstis Latvija, Lietuva, Igaunija, Dānija, Somija, Krievija un Baltkrievija.

Pasaules Kausa izcīņas posms šķēršļu pārvarēšanā Rīgā notiks no 22. – 24.jūlijam sporta centrā „Kleisti” un plānots, ka Latvijas posmā startēs visi spēcīgākie Latvijas sportisti, kā arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas labākie sportiskie pāri. No 15. – 21.jūlijam tirdzniecības centrā „Spice” būs apskatāma arī īpaša Pasaules kausa posmam veltīta foto izstāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi