Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietā par "aplokšņu algu" izmaksu futbola klubā Riga iesaistīta kluba vadība

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sāktajā kriminālprocesā par "aplokšņu algu" izmaksu Latvijas futbola virslīgas klubā Riga iesaistīta kluba vadība.

Raidījums TV3 Ziņas ceturtdien vēstīja, ka kriminālprocesā trim personām piemērots statuss: persona, pret kuru sākts kriminālprocess, viena persona aizturēta. Raidījuma rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka runa ir par kluba vadību, proti, ģenerāldirektoru Aleksandru Proņinu, sporta direktoru Aleksandru Romašinu, izpilddirektoru Romānu Lajuku. Aizturēts ir Lajuks.

"Mums ir pamatotas aizdomas par to, ka klubs no spēlētāju radiniekiem īrēja nekustamos īpašumus gan Rīgā, gan visā Latvijas teritorijā par ļoti ievērojami augstākām cenām, kādas ir tirgū pašreiz," raidījuma skaidrojis VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Precīzi zaudējumi, kas varētu būt nodarīti valstij vēl nav aprēķināti. "Darba līgumi ar spēlētājiem tika noslēgti par 1000-1400 eiro, bet ir spēlētāji, kas papildus "uz rokas" saņēma - sākot no 1000 līdz pat 10 000 eiro mēnesī," raidījumam norādījis Podiņš.

Katrā sezonā spēlētāji bijuši ne mazāk kā 20, vēstīja TV3 Ziņas.

Jau ziņots, ka VID sācis kriminālprocesu par "aplokšņu algu" izmaksu Latvijas futbola virslīgas klubā Riga un kluba telpās veiktas procesuālās darbības, liecina VID un futbola kluba sniegtā informācija.

Šis ir jau otrais Latvijas futbola virslīgas klubs, pret kuru VID šogad sācis kriminālprocesu.

Kā norāda VID, veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka futbola klubs no 2018.gada 1.janvāra līdz 2019.gada 31.decembrim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā klubā reģistrētajiem sportistiem un darbiniekiem.

Kā liecina Firmas.lv informācija, biedrība Riga Football Club dibināta 2014.gadā tās vienīgā amatpersona ir kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins.

Maijā tika ziņots, ka VID atklājis "aplokšņu algu" izmaksu lielos apjomos futbola klubā Ventspils. Saistībā ar šo gadījumu esot sākti kriminālprocesi un veiktas arī vairākas kratīšanas. 5.maijā ar futbola klubu Ventspils saistītās telpās un personu dzīves vietās VID Muitas un nodokļu policija veikusi vairākas kratīšanas.

Šajā lietā statuss - personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess - ir piemērots par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētajam Ventspils futbola kluba prezidentam Adlanam Šišhanovam, bijušajam Ventspils futbola kluba direktoram Andrejam Butrikam, kluba menedžerim Nikolajam Djakinam un finanšu direktoram Sergejam Usačevam.

Top komentāri

Kuzja Ņilovičs
K
Un vai klubs tiks izslēdts no Latvijas čempionāta? Ja kāds pieķerts neatļauta zvejā, tad konfiscē visu zvejas inventāru. Vai šinī gadījumā nevajadzētu rīkoties līdzīgi?
sudhh
s
Kur tik nepaskatīsies,tur augšā viens bardaks!Ir kāds aiz restēm ietupināts ar konfiskāciju?Nav!Te trūkst Ķīnas tiesas,tikai tad visi korumpanti PAŠI aizmuks no siltajām vietiņām,bet pārējie raustītos zagt,jo apzog mūs-nodokļu maksātājus,kuri uztur šos liekēžus!Tie jau tik ziediņi,daudz kas tiek slēpts un noklusēts no tautas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi