Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Neatgriež uz trases

LFF Apelāciju komiteja noraida Jūrmalas Noah prasību un nepielaiž startam virslīgā.

Lēmums paliek nemainīgs, un Jūrmalas Noah debijas sezonu virslīgā tā arī nesāks. Futbola klubs iesniedza apelāciju Latvijas Futbola federācijā (LFF), ko operatīvi izskatīja un noraidīja.

Tālākie ceļi varētu vest uz citām instancēm, iespējams, pat uz Sporta arbitrāžas tiesu Lozannā, ko iepriekš solīja darīt Noah vadītājs Aleksandrs Jakubovskis, ja lēmums būs negatīvs. Sarunā ar Dienu LFF komunikācijas nodaļas vadītājs Toms Ārmanis dažas stundas pirms lēmuma publicēšanas atzina, ka teorētiski Noah varētu vērsties Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā. "Lozannā viņi var prasīt specifiskas lietas, piemēram, kaut ko atmaksāt. Grūti pateikt, kas var notikt, jo Latvijas futbolā tas ir bezprecedenta gadījums," situāciju komentē Ārmanis. 

Apelācijas komitejas lēmumā teikts, ka tā neredz pamatu atzīt pārsūdzēto lēmumu par prettiesisku. Ir nepamatots biedrības FC Noah Jurmala arguments apelācijas sūdzībā, ka investors vienpusēji atteicies no ziedojuma līguma izpildes, jo lietas materiālos atrodas 2021. gada 15. februāra vienošanās starp biedrību FC Noah Jurmala un Bagratu Gazarjanu par ziedojuma līguma izbeigšanu.

Piektdien, 19. martā, Noah bija paredzēts debitēt virslīgā. Mačs pret Valmieru izbraukumā līdz ar to ir atcelts, tāpat kā pārējie. Tā vietā pret Valmieru laukumā dosies Daugavpils. Tā kā apelāciju noraidīja, kalendārā veiks izmaiņas, jo klubu skaits virslīgā samazināsies līdz astoņiem, tas nozīmē, ka katrā kārtā nevajadzēs kādam izlaist spēli, kā tas ir nepāra skaita komandu gadījumā.

LFF Disciplinārlietu komiteja 12. martā virslīgas priekšvakarā atsauca pirms tam piešķirto licenci. Izvērtējot situāciju pēc izmaiņām Noah vadībā, Disciplinārlietu komiteja secināja, ka komanda nespēj izpildīt vairākus kritērijus. Nebija izpildītas sadarbības līgumā noteiktās finanšu saistības ar Dinamo Rīgas futbola akadēmiju, nenomaksāti rēķini ar Tukuma Sporta skolu, kas 21. janvārī pārtrauca īres līgumu ar klubu, tāpat nebija samaksāti 7000 eiro Ilūkstes NSS par pagājušo sezonu, kad pakalpojumus izmantoja Noah priekštece Daugavpils Lokomotiv. Tāpat zināms, ka armēņu investors Noah Holding izbeidzis vienošanos ar komandu, tāpēc uzrādītie ienākumu avoti un garantijas nav derīgas.

Noah dalībai virslīgā licenci saņēma 3. februārī, bet nākamajā dienā klubs devās uz treniņnometni Turcijā. Tobrīd sastāvā bija vairāki Latvijas izlasē spēlējuši futbolisti – Kaspars Ikstens, Alans Siņeļņikovs, Gļebs Kļuškins, Aleksejs Grjaznovs, Daniils Ulimbaševs un vairāki leģionāri. 18. februārī Turcijā pārbaudes spēlē pret piecpadsmitkārtējo Baltkrievijas čempioni Barisavas BATE tika spēlēts 1:1, kas ir ļoti atzīstams rezultāts, ņemot vērā, ka klubs pēdējos 13 gados regulāri spējis kvalificēties čempionu un Eiropas līgas grupu turnīriem. Tomēr pēc treniņnometnes liela daļa futbolistu lauza līgumus. Visticamāk, tas noticis pēc armēņu investoru aiziešanas, kad kļuvis skaidrs, ka klubu vadīs Aleksandrs Jakubovskis, kurš ir pretrunīgi  vērtēta persona. Līgumu lauzušie futbolisti ar Latvijas medijiem publiski apspriest detaļas nevēlas, norādot, ka klubā notikušas sliktas lietas, par kurām nevēlas runāt.

Komandas galvenais treneris Artjoms Gorlovs virslīgas pirmssezonas preses konferencē apstiprināja, ka Noah ir daudz nezināmo. "Šobrīd grūti ko komentēt saistībā ar situāciju komandā. Tikai šovakar (11. martā – aut.) būs pirmais treniņš, kurā piedalīsies 12 futbolistu. Tikām galā ar komandas komplektāciju, tiek kārtotas vīzas, un visi futbolisti vēl nav ieradušies." Šādi izteikumi neliecināja, ka klubs ir gatavs startēt un būt konkurētspējīgs virslīgā, ņemot vērā, cik daudz pūļu gatavošanās procesā ieguldījušas citas komandas. Gorlovs pagājušosezon 1. līgā uzvarēja kopā ar Daugavpils Lokomotiv. Pirms tam 2019. gadā viņš trenēja Lietuvas čempionātā Palangu, ko 2019. gada 5. decembrī izslēdza no augstākās līgas par manipulāciju ar spēļu rezultātiem. Runas par Latvijas futbolam nelabvēlīgu cilvēku, kuri iepriekš iesaistīti spēļu sarunāšanu skandālos, atrašanos Noah tuvumā izskan diezgan bieži. Nenokārtotās parādsaistības, investoru pamešana, spēlētāju aiziešana pirms sezonas sākuma un citas problēmas neliecina par Noah stabilitāti. Apelācijas komisijas lēmums ir pamatots, ņemot vērā visu ap klubu notiekošo. Šobrīd nekas neliecina, ka Lozannā vai kādā citā tiesā lēmums Noah varētu būt labvēlīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi