Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sezonas ievadā dalīs trofeju

Čempions RFS un kausa ieguvējs Riga FC tiksies futbola Superkausā.

Pārbaudes spēles rakstura laukumā nebūs – RFS un Riga FC klubu pārstāvji sola pirms Superkausa izcīņas, ar ko sestdien simboliski tiks atklāta Latvijas futbola jaunā sezona. Šādas spēles norisi starp iepriekšējās sezonas virslīgas čempionu un Latvijas kausa ieguvēju cer izveidot kā tradīciju, taču īpašu fonu šopavasar spēlei nodrošina abu Rīgas klubu jau vairākus gadus ilgstošā sāncensība. Spēle 2. martā pulksten 14 sāksies LNK Sporta parkā, tās tiešraide TV4 kanālā. 

Eiropas futbolā Superkausa izcīņa ir jau gana dziļi iesakņojusies tradīcija, ko Latvijā savulaik centās ieviest vairāk nekā pirms desmit gadiem, taču 2013. gadā Daugavpils Daugavas komandas stadionā Celtnieks izcīnītā uzvara pār Skonto tā arī palika vienīgā šāda veida spēle līdz šim.

"Jau četrus piecus gadus mana pozīcija ir tāda, ka Latvijas futbolā šāda spēle ir nepieciešama, taču vienmēr ir bijusi problēma ar infrastruktūru šajā sezonas posmā," RFS galvenais treneris Viktors Morozs norādīja, ka tieši abu Rīgas klubu izveidotās bāzes ļauj aizvadīt spēli tik agrā pavasarī. Zīmīgi, ka viņš pārstāvēja Skonto 2013. gadā, taču Superkausā nepiedalījās, jo komanda tajā laikā atradās treniņnometnē, bet uz spēli Daugavpilī tika aizsūtīts jauniešu sastāvs. Arī Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko norādīja, ka ideja par Superkausa nepieciešamību skaļāk vai klusāk apspriesta jau gadiem, taču tagad virslīgas, komandu un laukumu līmenis ir sasniedzis tādu kvalitātes latiņu, ka šāda spēle jau kļūst par nepieciešamību: "Tie ir svētki gan līdzjutējiem, gan klubiem un spēlētājiem!"

Zīmīgi, ka Superkauss atdzimst ar Rīgas vadošo futbola klubu divcīņu, pēdējos gados tas jau kļuvis par nozīmīgu zīmolu visā Latvijas sporta kontekstā. Pagājušajā sezonā uz galvaspilsētas derbiju divreiz tribīnēs sapulcējās vairāk nekā četrarpus tūkstošu līdzjutēju un futbolisti laukumā nelika vilties. "Uz Latvijas kausa finālu bija ieradušies vairāku Anglijas un citu futbola lielvalstu klubu pārstāvji, kuri pēc spēles bija pārsteigti par spēles kvalitāti. Viņi nebija gaidījuši, ka pie mums ir tāds futbola līmenis," viens no Latvijas valstsvienības un RFS līderiem Jānis Ikaunieks intervijā žurnālam Sporta Avīze norādīja, ka komandas spēj piedāvāt augstākā līmeņa intensitāti, turklāt papildu emocijas rada abu klubu principiālās attiecības arī ārpus laukuma. Riga FC komunikācijas nodaļas vadītājs Krišs Upenieks noliedza izskanējušās runas, ka klubu pārstāvji par Superkausa norisi uzzinājuši vien pēdējā brīdī, jo sarunas starp klubiem un federāciju ritējušas jau vairākus mēnešus iepriekš. "Katru spēli pret RFS uztveram ļoti nopietni. Un trofeju nekad nevar būt par daudz. Tā abām komandām būs laba pārbaude pirms virslīgas sākuma, lai saprastu, kādā pozīcijā atrodamies," laikrakstam Diena norādīja Upenieks. 

Abas komandas vien pāris dienu pirms spēles atgriezušās no treniņnometnēm Turcijā. Virslīgas jaunās sezonas sākums paredzēts nākamajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi