Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vezumam bija vilcējs

RFS rezultatīvā spēlē pārvar UEFA Konferences līgas pirmo barjeru.

Nedaudz lika panervozēt, taču beigās svinēja pārliecinošu uzvaru. Latvijas futbola klubs RFS UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā atbildes spēlē Slokā pārspēja Ziemeļmaķedonijas klubu Makedonija GP ar 4:1. Kotdivuāras viesspēlētājs Sedriks Kuadio guva divus vārtus. Divu spēļu summā RFS panākums ar 5:1. Ceturtdien vēlu vakarā Riga aizvadīja Konferences līgas atbildes spēli Reikjavikā pret Vikingur. Pirmajā mačā Riga bija pārāka ar 2:0.

RFS galvenais treneris Viktors Morozs pirmsspēles dienā norādīja, ka atbildes mačā Jūrmalā Latvijas klubs gatavojas neitralizēt Makedonija pretuzbrukumus. "Zinām pretinieka kvalitātes, kas ietver arī ātros uzbrukumus. Pat divi spēlētāji skrien uzbrukumā vienā malā, kas ir ļoti bīstami. Pie tā arī piestrādājām un runājām par to ar spēlētājiem," klāstīja Morozs. Pilnībā sagatavoties viesu prettriecieniem tomēr neizdevās. Ja ne pārliecinoša un droša vārtsarga Pāvela Šteinbora spēle izgājienā, tad spēles 13. minūtē Makedonija varēja gūt vārtus un divu spēļu summā panākt neizšķirtu. Viesu komandas spēlētājs Samirs Fazli pa labo malu izskrēja viens pret vienu ar Šteinboru, bet apspēlēt Latvijas komandas vārtsargu neprata. Pārsvars tomēr bija RFS komandai. Pēc pāris bīstamām situācijām 39. minūtē bija visai loģiski, ka viena nulle uz rezultātu tablo nomainījās pret vieninieku. Vārtu tuvumā Andrejs Iličs Makedonija spēlētāju ielenkumā izvēlējās piespēlēt Sedrikam Kuadio, kurš cauri burzmai raidīja bumbu vārtu tīklā.

Otra puslaika sākumā ieskandējas trauksmes zvani. Makedonija komandai aktīvi uzbrūkot, Kristijans Stojkovskis panāca izlīdzinājumu un pēc īsa brīža bija tuvu otro vārtu guvumam. Īstajā brīdī līdera dotības apliecināja Kuadio, pēc caurgājiena atjaunojot vadību (2:1). Kad 68. minūtē pēc stūra sitiena Stefans Paničs ar galvu raidīja bumbu vārtos, panākot 3:1 un divu spēļu summā bija jau 4:1, RFS atbalstītāji varēja atviegloti nopūsties, jo pāra uzvarētājs praktiski bija noskaidrots.

RFS otrajā kārtā spēlēs ar Azerbaidžānas vicečempioniem Sabah.

Futbols UEFA

Konferences līgas kvalifikācijas 1. kārta, atbildes spēle

RFS (Latvija) – Makedonija (Ziemeļmaķedonija) 4:1 (1:0), summā 5:1 uzvarēja RFS

Vārti: Kuadio (43., 58.), Paničs (68.), Iličs (86.) – Stojkovskis (50.)

Brīdināti: Prenga – Iļevskis

RFS: Šteinbors; Marešs, Lipuščeks, Prenga, Savaļnieks (Sorokins, 83.); Marhijevs (Zelenkovs, 83.), Kuadio (Lemajičs, 83.), Paničs; Emersons (Zjuzins, 67.), Iličs, Diomandē (Ikaunieks, 53.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi