Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lipmans: KHL izlutināja spēlētājus

Tuvojas pasaules hokeja čempionāts (PČ), un Rīgas Dinamo hamletisko jautājumu - būs vai nebūs - otrā plānā atbīdīs Latvijas izlases aktualitātes. Par situāciju valstsvienībā, arī Rīgas Dinamo iespējamo nākotni un citām hokejam svarīgām tēmām saruna ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu.

Esi Rīgas Dinamo piedāvājis būt LHF paspārnē?

Tāda bija mana provizoriskā ideja, lai valdība varētu Dinamo palīdzēt, jo mēs esam ieinteresēti, lai tāda komanda pastāvētu. Vadība paliktu līdzšinējā, vienīgi tad vairs tas nebūtu privātais klubs, bet zem federācijas, lai varētu piesaistīt valsts naudu. Es neraujos vadīt Dinamo, un man tas nav arī vajadzīgs. Es tikai izteicu savu viedokli, kā būtu iespējams novirzīt valsts finansējumu Dinamo komandai.

Vai ar Latvijas iespējam ir reāli uzturēt Dinamo?

(Garāka pauze.) Pareizi jau [Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris] Savickis teica, ka mums ir tādi uzņēmumi ar valsts kapitāla daļām kā Lattelecom, Latvijas gāze un Latvijas valsts meži, no kuriem finansējumu varētu novirzīt Dinamo.

Sezonas budžets ir ap 15 miljoniem dolāru. Tā summa nav pārāk liela Latvijas apstākļiem?

Tas ir par daudz. Apgrūtinājumu jau pašā sākumā izdarīja KHL vadība, nosakot spēlētājiem nesamērīgi lielas algas. Hokejisti pie šādām algām ātri pierod. Kad Latvijas izlase sāka spēlēt augstākajā grupā, visi rāvās spēlēt pasaules čempionātā, jo zināja, ka tribīnēs sēdēs aģenti un būs iespēja kādā klubā dabūt darbu. Viena daļa spēlēja mēnesī par tūkstoti vai pusotru, un, ja kāds dabūja līgumu par sešiem tūkstošiem, tad bija bezgala laimīgs. KHL izlutināja spēlētājus.

Ja nebūtu tik lieli tēriņi algām, KHL klubu budžeti būtu ievērojami mazāki?

Manuprāt, ar astoņiem miljoniem dolāru pietiktu KHL komandas uzturēšanai.

Cik pamatotas ir bažas, ka nākamsezon Rīgas Dinamo varētu arī nebūt?

Es kā Latvijas Hokeja federācijas prezidents gribētu, lai Dinamo projekts turpinātos. Un es ticu, ka tā notiks. Kā būs tālākā nākotnē, to gan nezinu, bet tuvākā nākotnē Dinamo būs. Jā, būs grūtības, vajadzēs meklēt naudu, bet Dinamo pastāvēs.

Ja Dinamo beigs spēlēt KHL, vai tad būtu jāveido kāda komanda spēlēšanai ārpus Latvijas? Savulaik pat četras Latvijas komandas spēlēja Baltkrievijas ekstralīgā?

Es nedomāju, ka Latvijas čempionāta līmenis tagad ir daudz zemāks, piemēram, par VHL (Krievijas Augstākā līga). Ja būs nepieciešamība, runāsim ar citu valstu pārstāvjiem un starptautiskajos pārtraukumos četras reizes gadā rīkosim turnīrus ar četru izlašu piedalīšanos. Mūsu spēlētāji meklēs un atradīs darbu ārzemju klubos. Pirmā vai otrā līga - taču viņi turpinās spēlēt. Deviņdesmitajos gados jau bijām šādā situācijā, un mūsu izlase pasaules čempionātā ieņēma septīto un astoto vietu.

Visu sarunu ar Kirovu Lipmanu par Dinamo, izlasi un naudu lasiet pirmdienas, 23.marta laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kirovs Lipmans

Dzimis 1940. gada 5. novembrī Liepājā
Amats: Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents kopš 1998. gada. Bija LHF prezidents arī 1994.-1995. gadā
LHF vadīšanas laikā: Latvijas valstsvienība piedalījusies četrās olimpiādēs (2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. g. - Turīnā, 2010. g. - Vankūverā un 2014. g. - Sočos), pasaules čempionāta augstākajā grupā spēlē kopš 1997. gada un Lipmana vadīšanas laikā augstākā ir 7. vieta (2004. g. - Prāgā un 2009. g. - Bernē)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi