Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nekas vēl nebeidzas

Latvijas pusfinālā Mogo/LSPA nepadodas un pagarina sēriju.

Pacietīgi nospēlēja papildlaikā un precīzāk meta "bullīšu sērijā. Optibet hokeja līgā (OHL) Mogo/LSPA izbraukumā pārspēja regulārā čempionāta uzvarētājus Zemgale/LLU pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Pusfināla sērijā ar 3-2 vadībā ir Jelgavas Zemgale/LLU. Sestā abu komandu spēle risināsies ceturtdien Mogo ledus hallē. Otrā pārī Olimp/Venta 2002 sērijā pret HK Liepāja ir vadībā ar 3-1. Trešdien pulksten 19 Piņķos piektā spēle. 

Jelgavā abas komandas ļoti labi apzinājās spēles likmi. Zemgale/LLU hokejisti sērijā bija izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, tāpēc mājiniekiem nevajadzēja ļaut sāncenšiem atgūties un būtu bijis saprātīgi finālu sasniegt piektajā spēlē. Mogo/LSPA papildus motivācija nebija jāmeklē – zaudējums nozīmētu sezonas beigas. Šajā situācijā spēle sākās abpusēji piesardzīgi.

Nulles uz tablo nodzēsa jelgavnieki. Patiesībā nekas neliecināja, ka Zemgale/LLU varētu pārņemt vadību. Pretuzbrukumā Artūrs Homjakovs apslidoja vārtus un izspēlēja ripu Aleksandram Visockim, kurš bija izmanīgāks par Mogo/LSPA aizsargu Renāru Demiteru. Kad 11. minūtē individuāli spilgti nospēlēja Frenks Razgals, kurš ātru ieslidošanu zonā beidza ar izcili precīzu metienu vārtu augšējā stūrī, šķita, ka fiziski labāk sagatavotā Zemgale/LLU nebūs apturama. Taču spēles rats pretējā virzienā pagriezās pirmā perioda beigu daļā. Pieredzējušais Mogo/LSPA aizsargs ar pasaules čempionātu pieredzi Latvijas valstsvienības sastāvā Krišjānis Rēdlihs atrada spraugu mediju vērtējumā regulārā čempionāta labākā vārtsarga Riharda Cimermaņa cietoksnī, un šis vārtu guvums izmainīja spēles gaitu. Otrajā trešdaļā iniciatīva jau piederēja viesiem, turklāt Mogo/LSPA pārspēja jelgavniekus ātrumā, kas sērijas laikā bija viņu galvenais trumpis. Otrajā iemestajā ripā Mogo/LSPA jaunais uzbrucējs Dans Ločmelis pamanīja, ka Cimermanis nav nosedzis tuvējo vārtu stūri. Pamatlaikā un arī desmit minūšu pagarinājumā, komandām spēlējot trīs pret trīs, rezultāts vairs nemainījās. Desmit minūšu papildlaikā izteikti vairāk ripu jau kontrolēja Zemgale/LLU, turklāt mājinieki ieguva skaitlisko vairākumu, jo Mogo/LSPA tika sodīts par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

Pēcspēles metienu sērijā precīzi meta Mogo/LSPA spēlētāji Ričards Grīnbergs un Daniels Mūrnieks, savukārt jelgavnieki tā arī ne reizi nepārspēja Henriju Anču. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi