Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Igauniete atbrīvo troni

Agresīvā Kaija Kanepi Melburnā pārspēj pērno čempioni Sofiju Keninu.

Teicami tenisa sezonas pirmo Grand Slam ceturtdien Melburnā turpināja vadošās Igaunijas tenisistes. Pieredzējusī Kaija Kanepi Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā sarūpēja pirmo lielo sensāciju turnīrā, no tā izslēdzot pērno čempioni amerikānieti Sofiju Keninu, bet Anete Kontaveita pārspēja citas tenisa lielvalsts Lielbritānijas tenisisti Heteri Votsoni. 

35 gadus vecās Kanepi ambīcijas Austrālijā nebūt neaprobežojās ar Latvijas otrās raketes Anastasijas Sevastovas sakaušanu pirmajā kārtā, pat ja turpinājumā viņai pretī stājās iepriekšējo sezonu lieliski aizvadījusī amerikāniete Sofija Kenina, kura savu uzvaras gājienu sāka tieši ar triumfu Melburnas kortos. "Mans plāns bija spēlēt agresīvi. Tiešām labi servēju, tas ļoti palīdzēja šo plānu realizēt," jau pēc izcīnītās 6-3, 6-2 uzvaras savā apņēmībā dalījās Igaunijas tenisiste. Galu galā Kenina nebūt nav pirmais viņas Grand Slam "upuris", jo iepriekš viņa prestižākajos turnīros astoņas reizes pārspējusi ranga pirmā desmitnieka pārstāves. Uzbrūkošs un spēcīgiem sitieniem bagāts teniss ļāva Kanepi dominēt kortā un uzvarēt 64 minūšu laikā – par sešām minūtēm ilgāk nekā trīs dienas iepriekš pret Sevastovu.

Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita pirmajā setā trīs reizes nenosargāja triju punktu pārsvaru un zaudēja taibreikā, tomēr nesalūza un ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-2 pieveica pēdējo turnīrā palikušo britu tenisisti Heteri Votsoni. Kanepi trešajā kārtā spēlēs pret Donnu Vekiču no Horvātijas, bet Kontaveita ar uzvaru pār amerikānieti Šelbiju Rodžersu var sev nopelnīt tikšanos ar pasaules pirmo raketi austrālieti Ešliju Bārtiju.

Kungu vienspēļu turnīrā par ceturtdienas aizraujošāko dueli parūpējās Itālijas tenisisti Fabio Fonjīni un Salvatore Karuzo. Temperamentīgajiem tautiešiem arī pēc teju četras stundas ilgās cīņas pietika spēka karstām diskusijām un žestikulācijai, turpat kortā pārspriežot saspringtā piektā seta taibreika iznākumu. 33 gadus vecais Fonjīni pēc uzvaras ar 4-6, 6-2, 2-6, 6-3, 7-6 (14:12) gan neieslīga diskusijas detaļās, norādot, ka kortā notikušais paliek kortā. 

Trešo kārtu pārliecinoši sasniedza pasaules otrā rakete Rafaels Nadals, kuru nesamulsināja pat kādas pārlieku iekarsušas skatītājas skaļi izkliegtie apvainojumi un rupjības. 

Kamēr apsardze kundzi pavadīja izejas virzienā, spānis ar 6-1, 6-4, 6-2 sakāva rangā par sevi vairāk nekā 170 pozīcijas zemāk esošo amerikāni Maiklu Mo.

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika Melburnā sākās trešās kārtas izspēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi