Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ostapenko iekļūst Dohas turnīra pusfinālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien iekļuva Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 13.vietu un šajā turnīrā izsēta ar 15.numuru, ar 6-2, 6-2 pieveica planētas devīto raketi spānieti Garvinji Mugurusu, kura Dohā izsēta ar piekto numuru.

Spēli ar servi sāka Ostapenko, un divus pirmos savas serves geimus viņa uzvarēja "sausā". Otrajā geimā viņa izmantoja jau pirmo breikbumbu, panākot 3-0 pēc trim pirmajiem geimiem.

Piekto un sesto geimu uzvarēja servi uzņemošā puse - 4-2 Ostapenko labā, bet astotajā geimā Latvijas tenisiste realizēja jau pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām - 6-2.

Trīs pirmos otrā seta geimus, servēt sākot Ostapenko, uzvarēja servējošā tenisiste.

Ceturtajā geimā, kas ar 18 izspēlēm guva par garāko mačā, Ostapenko ar ceturto breikpunktu panāca 3-1, uzvarot ar divus nākamos geimus - 5-1.

Ar savu servi Ostapenko uzvarēt neizdevās - 5-2, tomēr jau nākamajā geimā viņa izmantoja pirmo mačbumbu - 6-2.

Ostapenko vairāk izpildīja netveramas serves (2:1), mazāk pieļāva dubultkļūdas (0:1), taču pirmo servi laukumā biežāk trāpīja spāniete (71,9%:63,6%).

Tomēr punktus procentuāli vairāk gan ar pirmo (67,9%:54,3%), gan otro servi (56,3%:16,7%)) nopelnīja Latvijas tenisiste.

Mugurusa gan simtprocentīgi izmantoja breikbumbas, divreiz gūstot punktu šādā veidā, kamēr Latvijas tenisistei iespējas bija daudz plašākas - izmantotas sešas no desmit iespējām.

Visā spēlē 64 izspēlēs uzvarēja Ostapenko, 44 - Mugurusa.

Iekļūšana pusfinālā Ostapenko nodrošina 350 pasaules ranga punktus.

Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā izcīnīja uzvaru pār francūzieti Oseanu Dodēnu (WTA 93.) ar 6-4, 6-2, otrajā kārtā ar 6-3, 4-6, 6-4 guva virsroku pār ASV tenisisti Amandu Aņisimovu (WTA 41.), bet astotdaļfinālā ar 6-3, 6-2 pārspēja ranga trešo numuru čehieti Barboru Krejčīkovu, kura Dohā izsēta ar otro numuru.

Mugurusa no pirmās kārtas cīņas bija brīva, otrajā viņa ar 7-6 (7:4), 6-1 uzveica rumānieti Soranu Kirstiju (WTA 31.), bet trešajā kārtā ar 6-0, 6-2 sagrāva amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 60.).

Ostapenko ar Mugurusu karjerā iepriekš bija tikusies četras reizes, trijās uzvarot spānietei. 2016. un 2017.gadā Spānijas tenisiste uzvarēja Romas turnīra spēlēs, 2017.gadā Vuhaņas turnīra ceturtdaļfinālā Ķīnā pārāka ar 1-6, 6-3, 6-2 bija Ostapenko, bet gada noslēguma turnīrā ar 6-3, 6-4 atkal uzvarēja Mugurusa.

Ostapenko pēc atgriešanās no Austrālijas aizvada veiksmīgu sezonas nogriezni. Vispirms viņa sasniedza Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālu, bet pēc tam pagājušajā nedēļā triumfēja tādas pašas raudzes sacensībās Dubaijā. Šobrīd viņai azotē ir astoņas uzvaras pēc kārtas, kas ir atkārtots viņas rekords. Ar 13 uzvarām šosezon viņa šajā rādītājā ir šā gada WTA seriāla līdere.

Mugurusa trijos līdz šim šogad aizvadītajos turnīros nebija tikusi tālāk par otro spēli. Ostapenko šosezon uzvarējusi 14 no 17 spēlēm, bet Spānijas tenisiste bijusi pārāka piecās no deviņām cīņām.

Mugurusa par "French Open" čempioni kļuva 2016.gadā, bet Ostapenko - gadu vēlāk. Spānietes kontā ir arī uzvara 2017.gadā Vimbldonā. Ostapenko līdz šim uzvarējusi piecos WTA turnīros, bet Mugurusas kontā ir divreiz vairāk titulu.

Ostapenko Dohas turnīrā spēlē sesto reizi karjerā, 2016.gadā debijā iekļūstot finālā, kamēr Mugurusa ir pašreizējā uzvarētājas titula īpašniece, kā arī vēl divreiz iepriekšējās septiņās reizēs (2015., 2018.) spēlējusi turnīra pusfinālā.

Pusfinālā šī mača uzvarētāja cīnīsies ar turnīra ceturto raketi Aneti Kontaveitu no Igaunijas (WTA 7.), kura ceturtdien ar 6-4, 6-1 pārspēja tunisieti Onsu Žabēru (WTA 10.), kura Katarā izsēta ar astoto numuru.

Dohas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 26.februārim.

 

Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi