Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ostapenko un Sevastova – bukmeikeru favorītes US Open pirmajā kārtā

Nākamās nedēļas sākumā, 27. augustā, sāksies US Open tenisa Grand Slam turnīrs, kurš šoreiz norisināsies bez Ernesta Gulbja līdzdalības, jo viņš izstājās kvalifikācijā. Taču Latvijas līdzjutējus centīsies iepriecināt Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova sieviešu turnīrā, un sporta totalizators Betsafe sacensību pirmajā kārtā viņām abām paredz favorītes statusu.

Aļona Ostapenko US Open sagaidīs WTA ranga labāko desmitniekā, kurā atgriezās šīs nedēļas sākumā. Lai arī Ostapenko iepriekšējos divos turnīros zaudēja jau pirmajā kārtā un zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas, viņai līdzīgas neveiksmes tieši šajā laikā bija arī pirms gada, līdz ar to WTA ranga punkti nedzēsās. Pirms gada Ostapenko Ņujorkā aizkļuva līdz trešajai kārtai, kas ir viņas labākais sasniegums ASV lielākajā tenisa turnīrā.

Šogad Ostapenko pirmajā kārtā sacentīsies ar Vācijas tenisisti Andrea Petkoviču, kura WTA rangā ieņem 91. vietu, taču savas karjeras laikā spējusi ielauzties arī ranga desmitniekā. Abas līdz šim tikušās tikai vienreiz, turklāt arī toreiz maču nepabeidza līdz galam Petkovičas savainojuma dēļ.

Ostapenko un Petkovičas gaidāmajā pirmās kārtas duelī sporta totalizators Betsafe par favorīti izvirza Latvijas tenisisti, viņas uzvaru novērtējot ar koeficientu 1.42, kamēr Petkovičas panākums saņēmis koeficientu 2.85. Ostapenko jau iepriekš pierādījusi, ka spēj sekmīgi atgūties pēc neveiksmju sērijām, un Vimbldonas Grand Slam pusfināla sasniegšana šovasar tam ir labs apliecinājums. Taču pirmās kārtas spēlē bez problēmām būs grūti iztikt, un iespēja, ka šajā spēlē būs nepieciešami trīs seti, novērtēta ar koeficientu 2.45.

Turnīra izloze paredz, ka Ostapenko, ja pārvarēs nākamo kārtu, ar kādu no izsētajām tenisistēm varēs satikties tikai trešajā kārtā, kad iespējama tikšanās ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu.

Arī Anastasija Sevastova būs favorīte pirmajā kārtā. Viņai pretim stāsies Horvātijas tenisiste Donna Vekiča, kuru Sevastova pieveikusi visos trīs savstarpējos mačos. Bukmeikeri Sevastovas iespējas uzvarēt šajā spēlē novērtējuši ar koeficientu 1.58.

Sevastovai tieši US Open ir bijis visveiksmīgākais Grand Slam turnīrs. Iepriekšējās divās sezonās viņa Ņujorkā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kas ir iespaidīgs sasniegums, un Sevastova noteikti tēmēs uz šī panākuma atkārtošanu un uzlabošanu.

Sevastova gan netiek iekļauta galveno favorīšu kompānijā, neskatoties uz saviem iepriekšējiem panākumiem US Open. Iespēja, ka viņa izcīnīs titulu, novērtēta ar koeficientu 81.00, kamēr Ostapenko līderu pulciņam ir krietni tuvāk – Aļonas titula koeficients ir 34.00, kas ir dalīts 12. zemākais. Jāpiemin, ka tādas pašas izredzes uzvarēt Betsafe bukmeikeri piedāvā arī Šarapovai, kamēr par galveno favorīti tiek uzskatīta Serēna Viljamsa (koeficients 7.00).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi